Alt klar til Ringridning i Broager

1. juli 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Som traditionen foreskriver, er der Ringriderfest i Broager den først weekend i juli måned og i år er det den 113. ringriderfest. Det omfattende program byder på flere nyskabelser blandt andet får rytterne nu en ekstra omgang igennem galgen.

Det sker når rytterne er færdige med lørdagens 24 omgange, hvorefter der sættes en ring i galgen med et kun 5 mm hul, og de ryttere der har held til at tage denne ring, dyster senere videre om de mange præmier.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og der er mere nyt på programmet fortæller formanden for Ringriderforeningen i Broager Anne K. Jonsson:

BROAGER RINGRIDNING

Anne K. Jonsson, formand for Ringriderforeningen i Broager

”En anden nyskabelse er ’Tartelet fest’ som afholdes i det store telt søndag fra klokken 17.00 – 21.00, hvor der også er halv pris i baren”, fortæller Anne K. Jonsson til SønderborgNYT som iøvrigt stadigvæk har billetter til ‘Tartelet festen’, selv om den er udsolgt: “Interesserede i at købe en billet, skal bare hive fat i mig”, siger formanden.

Som altid er der masser af underholdning og i løbet af weekenden kan gæsterne opleve fugleskydning, ældrematine, Tip Top Partyband, tivoli, koncert med de enkelte orkestre, børnefrokost og så naturligvis cykelringridning fredag og ringridning lørdag og søndag. Sidste år deltog 197 ryttere.

”Fredag klokken 19 starter det store festlige og farvestrålende optog med 300 udklædte cykelryttere, der ledsages til festpladsen af flere orkestre og – hvis vejret holder tørt – forventer vi at omkring 6-8.000 mennesker der følger optoget gennem gaderne”, fortæller formanden til SønderborgNYT.

Vejret har stor betydning for antallet af deltagere og derfor har formanden en lille bøn til vejrguderne:

”Først og fremmest tørvejr – så går det – men kan vi henover weekenden få omkring 25 grader, let overskyet og en smule sol, så er det perfekt ringridervejr”, slutter Anne K. Jonsson.

Ringriderforeningen i Broager samarbejder med BUI, Skelde Gymnastikforening, Broagerlands Rideklub, Egernsund kultur og idræts forening og Broager Brandværn og mellem 60 og 80 frivillige sørger for en vellykket Ringriderfest.

Du kan læse programmet for årets ringridning i Broager hér.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 47)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57)
Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk