Analyse: Så meget vinder de sønderjyske kommuner på AlsFynBroen

14. februar 2019 Politik

Hvis færgen mellem Bøjden og Fynshav bliver erstattet af en fast forbindelse, vil det have en særdeles positiv effekt for den fynske økonomi. Det viserer en ny rapport, der er lavet af Rambøll og COWI og gennemgået af DTU.

Den nye analyse adskiller sig fra tidligere økonomiske analyser om AlsFynbroen på to måder: Den medregner både de samfundsøkonomiske effekter og de bredere økonomiske effekter for erhvervslivet (også kaldet dynamiske effekter). Og så beskriver den effekterne på kommuneniveau.

Artiklen fortsætter under annoncen

Store gevinster til Sønderjylland

Det sidste betyder, at der nu er tal på, hvilke effekter AlsFynBroen vil have helt lokalt.

Og særligt Sønderjylland vil opleve de store gevinster, skriver AlsFynBroen i en pressemeddelelse.

I alt vil AlsFynBroen give Region Syddanmark positive økonomiske effekter for 19 milliarder kroner over en 50-årig periode. Heraf tegner de fire sønderjyske kommuner sig for godt 8,5 milliarder kroner.

Topscoreren i Sønderjylland er ikke overraskende Sønderborg Kommune, som rapporten samlet set vurdererer vil få økonomiske effekter for 7,3 milliarder kroner. Også Aabenraa beregnes til gevinst på 1,1 milliarder kroner, mens tallene for Haderslev og Tønder er henholdsvis 116 og 40 millioner kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Viser AlsFynBroen er et regionalt projekt

”Rapporten viser tydeligt, at en AlsFynBro økonomisk set vil være en gevinst for hele Sønderjylland og Syddanmark. Og den viser, at en fast forbindelse derfor ikke bare er et lokalt projekt, men et projekt for hele regionen. Derfor håber vi i AlsFynBroens styregruppe, at staten snarligt vil begynde at lave forundersøgelser af projektet. Det vil give os mere viden om effekterne og perspektiverne i en fast forbindelse, så det er det logiske næste skridt”, siger borgmester Erik Lauritzen, der er med i AlsFynBroens styregruppe.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. marts 2023 112, Gråsten

Politiet efterforsker mulig voldtægt i Gråsten

21. marts 2023 112

Politiet modtog lørdag aften en anmeldelse om en mulig voldtægt begået i Gråsten og de har i den forbindelse været på stedet og iværksat en efterforskning for at undersøge, om der er foregået et strafbart forhold. Det skriver politiet i en mail til SønderborgNYT. Politiet har endnu ikke afsluttet efterforskningen og har derfor på nuværende […]

Læs mere...