Anbringer svigtede børn – blot for at svigte dem igen

23. juli 2014 Uncategorized

images (11)Børn og Uddannelse har ikke brugt de penge, der var til rådighed sidste år – og en del af forklaringen kan være, at en del af pengene er sparet på de udsatte børn og unge på Alssund Børne- og Ungdomscenter, som netop har fået en kritisk rapport efter et tilsyn, der kom, fordi ansatte havde benyttet sig af den såkaldte whisleblowerordning.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Børnene kommer blandt andet ikke på ferie, fordi det åbenbart er for dyrt, siger en tidligere ansat til Sønderborg Nyt. Han mener, at børnene skal have en ferie, når de skal leve så tæt op ad en såkaldt normal tilværelse som muligt.

– Det er bare en af tingene, der er galt. Nogle gange bliver håndværkere og andre uden pædagogisk uddannelse sendt med en ung på vandretur. Det sker for at komme tættere på den unge, siger den anonyme pædagog.

– Hvis man spørger lederen, Henning Hjorth, hvad ideen er, når der ikke er kvalificeret personale med, så siger han, at han synes, at man er ved at være udbrændt. Lederen er uddannet fritidspædagog og mejerist.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når den unge kommer tilbage fra vandreturen, så er pædagogerne ikke blevet klogere på vedkommende. De var jo ikke med og fik ikke skabt relationer.

Svigter børn

En dreng blev flyttet fra en af afdelingerne på Alssund Børne- og Ungdomscenter og til en af lejlighederne. Efter hele to døgn undrede en ansat i køkkenet sig over, at han ikke havde vist sig til måltiderne.

Modelfoto.

Modelfoto.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det viste sig, at personalet havde glemt ham, så han sad og spillede computer, siger Sønderborg Nyts kilde. Han er rystet over, at ansatte i kommunen tvangsfjerner børn, som svigtes i familierne, når man kun tilbyder dem flere svigt.

– Og tillader man sig at nævne sin tvivl omkring det arbejde, der gøres med og for børnene og de unge, så får man at vide, at sådan er det bare. Og kan man ikke klare det, så er der en løsning på det, siger han. Mest af alt er han bekymret for alle de børn, der fortsat svigtes.

Artiklen fortsætter under annoncen

– De unge bliver frustrerede, fordi de føler, at de ikke kommer nogle vegne – og det gør, at nogle af dem vælger volden som løsningen, der skal give afløb for afmagten.

Alssund Børne- og Ungdomscenter tager sig af børn, som kommer ud på stedet i dagtimerne og bringes hjem til familien efter aftensmaden.

– Det arbejde klarer stedet virkeligt godt og det skyldes en dygtig og stærk leder, siger den tidligere ansatte.

– Resten af institutionen svigter de børn, som der betales op til 3.000 kroner i døgnet for at hjælpe. Vi har lovgivning, der siger, at der skal skabes trivsel og udvikling for de udsatte børn. Men hidtil har det ikke bekymret nogen som helst af de ansvarlige, siger han. Han fortæller, at så galt har det været gennem flere end to år.

Artiklen fortsætter under annoncen

– De pædagoger, der stiller spørgsmål, bliver trynet og de, der retter ind, får frynsegoder i form af gode opgaver og overtid. Lederne hygger sig også – og jeg synes, man skal undersøge, om de er på arbejde alle de timer, som de skriver, de er det.

– De medarbejdere, der ikke har stillet spørgsmål ved arbejdet på stedet, de synes, at deres job er så vigtigt, at det ikke gør dem noget, at prisen betales af alle de børn, der bliver svigtet. I lønregnskabet er det let at finde de ansatte, der ikke går op i børnenes trivsel. De får nemlig tjanserne, der udløser overtid eller de bliver udnævnt til mellemledere, siger den tidligere ansatte.

– Forresten har personalet fået forbud mod at tale med pressen. De skal henvise til forvaltningen, siger han.

Nuværende og tidligere ansatte, som Sønderborg Nyt taler med, tør ikke lægge navn til deres ord, fordi de føler sig sikre på, de så vil få svært ved at beholde eller finde arbejde indenfor kommunegrænsen. Sønderborg Nyt har deres navne og adresser.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Team Bodenhoff på tur på Als

24. september 2022 Sønderborg

Lørdag havde Team Bodenhoff, som cykler penge ind til Børnecancerfonden, det første stop ved Broager Sparekasse Skansen og derfra gik turen langs havnepromenaden til Hotel Sønderborg Strand, hvor Claus Bodenhoff gav et par af sponsorerne et synligt bevis på, at de hjælper ham. “Team Bodenhoff har ingen penge og dem, som vi samler ind, dem […]

Læs mere...