Anden generation er klar til at synge i kor

15. juni 2015 Kultur

Forleden var der optagelsesprøver i Sønderjysk Pigekor og Drengekor. Til prøverne dukkede en tidligere sanger op – med sin datter! Dermed er 2. generation klar til at synge i det eftertragtede kor.

dk/wp-content/uploads/2015/06/untitled7.png” alt=”I midten Tanja Dorph Pawlowski der mødte op med sin 9-årige datter Kathrine Pawlowski Bergman. Bag klaveret sidder Susanne Heigold der er dirigent i Spirekoret og sanglærer hos Sønderjysk Pigekor og Drengekor.” width=”213″ height=”160″ /> I midten Tanja Dorph Pawlowski der mødte op med sin 9-årige datter Kathrine Pawlowski Bergman. Bag klaveret sidder Susanne Heigold der er dirigent i Spirekoret og sanglærer hos Sønderjysk Pigekor og Drengekor.

Der bliver løbende afholdt prøver til optagelse i Sønderjysk Pigekor og Drengekor, men en gang om året er der en stor optagelsesprøve-dag hvor der traditionen tro er mange der stiller op for at give sangen en chance.

Fredag eftermiddag (12. juni 2015) var ikke nogen undtagelse. Hele 23 sangere troppede op og 20 gik videre til koret.

– Vi er glade for den store opbakning, der sikrer at vi kan få den nødvendige fornyelse i koret når de ”gamle” piger stopper, siger chefdirigent Mette Rasmussen fra Sønderjysk Pigekor og Drengekor i en pressemeddelelse.

De piger der stopper i koncertkoret skal typisk enten læse videre i andre byer eller starte på efterskoler, og så skal der jo læres nye piger og drenge op i kunsten at synge i kor.

Lidt specielt var det denne gang at koret kunne byde velkommen til en datter af en tidligere sanger.

Tanja Dorph Pawlowski mødte nemlig op med sin 9-årige datter Kathrine Pawlowski Bergman.

Tanja sang selv med i koret indtil 2002 og nu har datteren fået lyst til at lære mere om at synge sammen med andre. Kathrine er så dygtig til at synge, at hun røg direkte ind i juniorkoret, hvor hun nu skal lære sangteknikker og dygtiggøre sig til en dag at komme med i koncertkoret.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk