Anden Verdenskrig: Dræbt flybesætning mindes på søndag

23. januar 2017 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Nu på søndag er der mindehøjtidelighed på det nordlige Als. To allierede flybesætninger der blev dræbt under anden verdenskrig mindes.

Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet med Initiativgruppen Broballe i spidsen trodser vinterkulden og gennemfører mindehøjtidelighed fra kl. 13:00 ved mindestenene på Næsvej ved Broballe.

Fra Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland deltager bl.

Artiklen fortsætter under annoncen

a. oversergent O. Wolff, L. Larsen og premierløjtnant J.P. Rasmussen som byder velkommen.

Flyverhjemmeværnet og Marineforeningen stiller med fane og flag ved mindestenene.

Der vil herefter blive lagt buketter ved mindestenene for de to flybesætninger der mistede livet ved flystyrtene hen mod slutningen af Anden Verdenskrig, skriver Hjemmeværnet i en pressemeddelelse.

Bl.a. lægges en buket fra den ene pilots datter. Denne buket lægges af Gunnar Hounsgaard som holder kontakten med familien i Australien.

Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland står for arrangementet, som en del af Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet, som består af 19 foreninger, heriblandt Initiativgruppen Broballe med brødrene Hounsgaard.

De to brødre, der oplevede flystyrtene i 1944, var initiativtagere til de to mindestens opstilling i 1994.

Mindestene blev indviet på 50 årsdagen for de to besætninger der blev dræbt i området. To besætninger der sammen med ca. 700 andre bombemaskiner var på vej mod bombemål i Berlin. To besætninger i Lancaster bombemaskiner som ikke nåede frem til målet. De blev optaget af de tyske radaranlæg og beskudt af natjagere med deres død til følge.

En tragisk hændelse som fandt sted for 73 år siden, men en hændelse som ikke er glemt.

Mindehøjtideligheden ved de to mindesten slutter med Altid Frejdig når Du Går, hvorefter der er sammenkomst på Oksbøl Friskole.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk