Anders Blichfeldt synger swing’n rock i Alsion

11. december 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Lørdag 10. januar lægger Koncertsalen Alsion scene til premieren på Anders Blichfeldts nye Danmarksturne ”Swing’n’rock”. Med sig har han Syddanmarks eneste professionelle bigband, Tip Toe Bigband.

Anders Blichfeldt, Big Fat Snakes forsanger med i swingende og rockende nytårskoncert i Koncertsalen Alsion.

Anders Blichfeldt, Big Fat Snakes forsanger, er med i swingende og rockende nytårskoncert i Koncertsalen Alsion.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter opskriften ”Hvordan havde Eye Of The Tiger lydt på Count Basies tid” tilfører de enorme mængder energi til internationale hits og Blichfeldts tidligere hits fra blandt andet tiden som Big Fat Snakes forsanger og sangskriver. Med på aftenen er også to helt nye numre, særligt komponeret til turneen.

“Publikum kan glæde til at høre det, de kender, i helt nye, swingende versioner. Vi tager de her kæmpestore rockhits og laver til festfyrværkeri a la Count Basie anno 1946. Det bliver en fantastisk nytårsfest. Det er januar. Det er festligt. Vi har pænt tøj på”, siger Anders Blichfeldt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den danske hitmager har i mange år optrådt med forskellige bigbands, blandt andre Danmarks Radios Bigband. Så konstellationen med fed rock og stor swing er ikke ukendt for ham. Han nyder det.

“Det er rigtig sjovt at tage fat i de sange, folk kender, og udsætte dem for nye arrangementer. Jeg har et par af mine egne sange med også. Det bliver fedt”, siger Anders Blichfeldt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

Alsion er den bedste sal

Tip Toe Bigbands dirigent, Torben Sminge, glæder sig til gensynet med Koncertsalen Alsion. Han er en hyppig gæst, da han har en fortid i både Sønderjyllands Symfobiorkester og Slesvigske Musikkorps. Han udbryder med alvorlig begejstring i stemmen: Det er Danmarks bedste koncertsal.

TipToe Partyband

TipToe Bigband ved koncert i Odense

“Især til vores slags musik. Koncertsalen er den helt rigtige blanding af rum og akustik. Det er et megafedt sted”, siger dirigenten, der sidst var i Alsion med Tip Toe Bigband til folkBALTICAs åbningskoncert i 2013.

Dengang var orkestret med til at fusionere swing med folkmusik.

Både Blichfeldt og Sminge løfter lidt af sløret for programmet 10. januar. Der bliver mulighed for at høre Big Fat Snake-evergreenen “Bonsoir Madame”  i en salsa-udgave. Der bliver også mulighed for at opleve, hvordan numre som “Smells like teen spirit” eller “Eye of the tiger” ville lyde, hvis de var blevet skrevet i 1940’erne og var blevet arrangeret i store swingende bigband-arrangementer.

“Det hele vil runde ud i et storswingende projekt, hvor publikum bliver taget med på en musikalsk rejse med en masse aha-oplevelser og “det havde jeg godt nok ikke set komme-indtryk”, lover Torben Sminge.

Koncerten i Alsion starter klokken 20. Billetter kan købes på www.sonderborgbilletten.dk