Anders K. Brandt valgt til Landdistrikternes Fællesråds bestyrelse

23. marts 2018 Politik

Til Landdistrikternes Fællesråds årsmøde fredag fik bestyrelsen fire nye medlemmer og Sønderborg vil fremover være repræsenteret af Anders K. Brandt, opstillet af Sønderborg Landsbyforum:

“Landsbylivet er unikt. Eller rettere vores forestilling om landsbylivet består af mange positive værdier og andet, som vi alle sætter højt. Jeg vil fremhæve fællesskabet. Forestillingen om fællesskabet i landsbyerne er, at det inkluderer alle. Når der er fællesspisning, så er det åbent for alle inden for geografien. Det er et inkluderende fællesskab, vi taler om som det optimale. Med den fællesforestilling har vi en særlig mulighed for at udvikle landsbylivet til noget meget eftertragtet”, siger Anders K. Brandt i en pressemeddelelse.

Anders K. Brandt er tidligere formand for Landdistriktsudvalget i Sønderborg Kommune og har siddet i byrådet i Sønderborg for Enhedslisten.

”Det helt borgernære er for mig det vigtigste for Landdistrikternes Fællesråds arbejde. Vi har mange udfordringer i landsbyerne, men mange kan løses i fællesskab eller i samarbejde med kommunerne. Jeg vil lægge vægten på trekanten mellem borger-landsbyråd-kommune. Vi skal udnytte de muligheder, der er i lovgivningen til det yderste i denne trekant. Det vil ofte give flere resultater for borgerne frem for, at man forsøger at ændre en lovgivning”, siger Anders K. Brandt der også mener det er vigtigt at få organiseret borgerne på landet:

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det vigtigste er at få organiseret alle borgere på landet i landsbyråd og få landsbyrådene i kommunen til at samarbejde. Et landsbyråd er et råd, hvor en eller to-tre landsbyer organiserer sig, således at man har en fælles stemme udadtil og imellem hinanden. Der er en trend på vej, hvor segmenter i befolkningen vil flytte på landet. Det er vigtigt at vise den gode historie, men også at tage hånd om væsentlige udfordringer som kollektiv transport, institutioner bredt, mødesteder, jobskabelse, osv.”.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
16. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Nu er der 1287 Corona-smittede

16. januar 2022 COVID-19

Antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs Kommunegrænse er søndag på 1287, som gennem den seneste uge er blevet konstateret smittede. “Smitten breder sig nu, hvor skolerne er i gang igen og vi kan se, at smitten fordeler sig bredt på stort set alle aldersgrupper og bredt fordelt i hele kommune”, siger Carsten Lund, som er direktør […]

Læs mere...