Anette Tranekjer: Det er vigtigt jeg kan kere mig om andre hjertepatienter

Anette Tranekjer. Foto: Ole Kæhler
Anette Tranekjer. Foto: Ole Kæhler
7. maj 2024 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Det er otte år siden Anette Tranekjer meldte sig ind i Hjerteforeningen i Sønderborg og det gjorde hun lige efter en hjerteoperation. Hun syntes, at hun vil gi’ noget igen og det gør hun ved at hjælpe andre, som har en hjertesygdom.

“Her i Sønderborg er der 1600 medlemmer i Hjeteforeningen. Altså er Sønderborgs lokalforening den største i landet i forhold til indbyggertallet, når vi ser bort fra København. Vi arbejder mest med alt det forebyggende: Ingen rygning, men sund kost og motion”, siger Anette Tranekjer til SønderborgNYT og tilføjer, at det handler om at forebygge mest muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvert år er der 56.000 danskere, som rammes af en hjertesygdom og det er ikke alene ældre mennesker, som bliver ramt af et hjertestop. Det gør unge mennesker også”.

Anette Tranekjer, som iøvrigt er formand for Hjerteforeningen i Sønderborg, fortæller, at det vigtigste for hende er, at hun er med til at skabe et fællesskab, hvor de, som er med, passer på hinanden.

“Det er vigtigt for mig, jeg kan kere mig om andre hjertepatienter, for vi er sårbare. Jeg gør mit til, vi har det sjovt, når vi er sammen og også for at vi er trygge”, siger hun.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når det gælder hjertet, så kan man sige, at hvert slag tæller.

“Og tænker vi på motion, så tæller hvert skridt. Vi har gå-grupper, vi har fitness og så prøver vi på at få yoga med i vores program. Aktiviteterne fremmer sundheden – og fællesskabet, det at vi har det rart sammen, er det, som får os til at møde op igen og igen”, siger formanden.

“I vores fællesskaber har alle en pligt til at bidrage, fordi det giver relationer. Alle kan være med til at have det godt og sjovt og jeg oplever gang på gang, at vi går glade hjem”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anette Tranekjer fortæller videre, at pårørende til hjertepatienter også er velkommen.

“Pårørende har meget at snakke med hinanden om. De har prøvet at stå og være bange for at miste og kan udveksle erfaringer og oplevelser – helt på samme måde som hjertepatienterne kan”.

“Men for det meste er sådan, at når vi er sammen, så glemmer vi sygdommen for en stund”

Her kan du læse mere om Hjerteforeningens lokalforening.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...