Anmeldelse: Det er irsk, det er folkeligt, det er “The Kilkennys”

29. oktober 2014 Kultur

IMG_1831-Edit

Anmeldelse af Bo Bach Jensen:

Mange kender sikkert det irske band, The Dubliners. Desværre eksisterer bandet ikke længere, men så er der heldigvis en afløser undervejs. The Kilkenny er navnet på bandet, som er udråbt til at skulle afløse The Dubliners, og har man en gang oplevet bandet live, så forstår man også, hvorfor de er Irlands nye folk stjerner og udråbt som afløser for The Dubliners.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tirsdag aften besøgte de så Alsion i Sønderborg, hvor de spillede for små 600 publikummer.  Og sikke de spillede .. Bandet lagde hårdt ud med at præsentere publikum for en god gammel irsk traver, The Irish Rover, og for pokker hvor kan de noget med stemmerne og instrumenterne, og sikke en udstråling de fire unge herrer har. Lige fra start, havde de unge herrer på scenen publikum i deres hule hånd.

Bad de publikum om at synge med, så sang publikum straks med, bad de publikum om at klappe i takt til melodien, så klappede pulbikum trofast i takt. På intet tidspunkt, under den to timer lange koncert, tabte bandet publikum, tværtimod. Gang på gang lykkedes det dem at tryllebinde publikum med melodierne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det eneste, der ikke rigtig lykkedes for bandet, var at overtale publikum til at, skulle lysten melde sig, så var der plads ude til højre for scenen, for dem som havde lysten og evnerne til at danse. Bandet gik endda så vidt, som til at udlove en præmie til den bedste danser, men advarede så i samme omgang, at de også havde en præmiere til den værste danser.

Desværre fik vi ikke lov til at opleve hverken den bedste danser eller den dårligste danser.

Men hvad ?

Det vi tilgengæld fik lov til at opleve, var et utroligt veloplagt band, der sammen med publikum, hyggede sig vej gennem en to timer kort koncert.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Se flere billeder fra koncerten HER

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. oktober 2023 Kultur, Sønderborg

Oplev nattestemning som i 1864 på Dybbøl Banke

4. oktober 2023 Kultur

Natten sænker sig over slagmarken, og alt er tyst som i graven. I skanser og løbegrave kryber de trætte soldater sammen, men officererne sørger for, at vagten ikke sover. For i ly af mørket kan fjenden snige sig frem. Krig føres i alle 24 timer i døgnet, men nattens strabadser kan være svære at sætte […]

Læs mere...