Anne Agerskov spiller solokoncert med temaet Lys og Mørke

4. november 2019 Kultur

Sct. Marie Kirkes organist, Anne Agerskov, spiller en solokoncert for orgel med temaet Lys og Mørke.

Anledningen er markeringen af afslutningen på Den Store Krig den 11. november, som sidste år rundede 100 år.

Programmet kredser om dualismen i den velsignede fred, som atter hersker, og det forfærdelige ved mindet om en krig, som kostede så mange unge mænd deres liv. Vi ser også tilbage på tiden umiddelbart før Den Store Krig, hvor den totale fredsidyl hersker i Europa, og man ikke kunne forestille sig, at der ventede to verdenskrige i den umiddelbare fremtid, skriver arrangørerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

På programmet er en af Cesar Francks berømte koraler, den smukke og uendeligt triste koral i h-mol og som en spejling er også Mendelssohns 6. Sonate i d-mol. Et dramatisk værk over koralen Vor Fader udi Himmerig, der til sidst ebber ud stille med en lysende melodisk finalesats.

Midt i programmet er J. S. Bachs triosonate No. 6 i G-dur, og endelig kan publikum glæde sig til to små stykker af hh.v. Franz Liszt og Larg-Elert.

Kirken bliver oplyst af levende lys, og på en storskærm kan man følge den direkte billedtransmission fra orgelpulpituret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den gratis koncert spilles den 17. november klokken 16 – og dørene åbnes en halv time før

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Byrådet skal godkende forandringer i forvaltningsstrukturen

6. december 2021 KV21

Gennem konstitueringsforhandlingerne er der løbende arbejdet på at ændre på kommunens forvaltninger og dermed på Styrelsesvedtægterne – og når det sker, så skal ændringerne godkendes på to byrådsmøder, der skal holdes med mindst seks dages mellemrum. Det første af møderne blev holdt i den forgangne uge og på torsdag skal forandringerne endeligt godkendes. Politikerne skal […]

Læs mere...