Ansøgningen til Ferieresort Nordals er sendt

7. februar 2015 Erhverv

Pressemeddelelse:

Sønderborg er blandt ni kommuner, der har sendt ansøgning til Naturstyrelsen og nu spændt venter på svar. Kommer de med i en forsøgsordning, hvor der gives dispensation til kystnært byggeri med turisme som formål?

Ansøgningen fra Sønderborg Kommune handler om Nordals Ferieresort, som skal ligge ud til østkysten af Als ved Universe Science Park.

Det er Visionsgruppen Nordals, som har udviklet konceptet, der indgår i udviklingen af en samlet Nordals Natur- og Oplevelsespark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ferieresortet dækker ca. 180 hektar, hvor der skal bygges hoteller, ferieboliger, campingpladser, vandoplevelser, restauranter og marina, i alt 400 ferieboliger og 240 hotelværelser. Det vil efter beregningen give 2500 arbejdspladser i byggefasen 2018-2024 og 1000 faste job bagefter.

 Ulempe vendes til fordel

Formand for erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune Ole W. Stenshøj siger:

“Det er helt logisk, at vi prøver at komme igennem her. Nordals er udfordret – det er en ende af en ø, og udviklingen i samfundet giver bare ikke medvind til sådanne områder. Men i forhold til turisme ligger Nordals jo som det skal – her kan beliggenheden vendes til en fordel, og der kan blive rigtigt mange gode arbejdspladser”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Erhvervsudvalgsformanden tror på, at det kan lykkes.

“Visionsgruppen Nordals har taget et enormt godt initiativ, Det er nogle stærke kræfter, som er gået sammen på Nordals, og de arbejder meget seriøst”.

Hensyn til naturen

Muligheden for at bygge med dispensation fra kystzone og strandbeskyttelseslinje er opstået, fordi regeringen sammen med Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti har vedtaget en forsøgsordning som led i en vækstplan for dansk turisme.  Der er endnu en ansøgningsrunde, som udløber 1. maj, og i alt kan der gives dispensation til ti projekter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ansøgningerne bliver behandlet i en arbejdsgruppe med repræsentanter fra Erhvervs- og Vækstministeriet, Miljøministeriet, Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter og Økonomi- og Indenrigsministeriet og herefter forelagt regeringen til udvælgelse.

Der gælder en række kriterier, blandt andet, at projekterne skal være bæredygtige, arkitektonisk indpasset og opført under særlig hensyntagen til den omkringliggende natur- og landskab.

 

Ansøgningen fra Sønderborg Kommune kan læses og downloades her: http://ipaper.ipapercms.dk/SnderborgKommune/NordalsFerieresort/Accessible.aspx

Artiklen fortsætter under annoncen

Naturstyrelsen informerer om forsøgsordningen her:

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...