Antallet af indbrud i Sønderborg steg i 2018

9. marts 2019 112

En ødelagt hoveddør, gennemrodede skuffer og forsvundne arvestykker er et scenarie som flere borgere i Sønderborg kom hjem til sidste år. Det er på trods af, at antallet af indbrud på landsplan har været faldende siden 2011.

I 2018 havde 28.765 danskere indbrud i deres bolig, og i Sønderborg var tallet 665. Det lyder måske ikke af meget, men i 2017 havde kun 376 sønderborgensere indbrud.

De mange indbrud har fået politiet og Sønderborg Kommune til at gå sammen i en indsats, der skal få antallet af indbrud til at falde – og der er mere hjælp at hente hos Verisure.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi er bekymrede over, at antallet af indbrud i Sønderborg er steget så meget i det seneste år. Jeg har oplevet at komme ud til mange borgere i Sønderborg, som har været chokeret over at komme hjem til et gennemrodet hjem. Sønderborg har ikke traditionelt set været højt på indbrudslisterne, og vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at det fortsætter sådan,” siger Verisures Kim Hvass, som arbejder i Sønderborg og omegn.

Sønderborg er mere udsat end andre 

Kun 30 minutter væk fra Sønderborg, i Aabenraa, oplevede kun 187 borgere sidste år at komme hjem til et hus, hvor der havde været ubudne gæster. Selvom tallene fra Aabenraa ligger på samme niveau som sidste år, har byen markant færre indbrud pr. 10.000 indbyggere end Sønderborg. I Sønderborg oplevede 89 pr 10000 indbyggere indbrud i 2018, mens det kun gjorde sig gældende for 32 pr 10000 indbyggere i Aabenraa.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Man ser nogle gange, at der kan være indbrudsbølger, hvor der er en eksplosiv stigning i antallet af indbrud. Og her er det jo naturligvis ekstra vigtigt at være opmærksom på at indbrudssikre sit hjem. De forholdsregler, som de fleste normalt tager, er at huske at låse alle døre og vinduer og have lys, radio eller fjernsyn tændt. Men man bør også gøre noget ekstra. Hvis man har en indbrudsalarm og modstandsdygtige døre og vinduer, så er der markant mindre sandsynlighed for, at man skulle være så uheldig at komme hjem til indbrud,” siger Verisures Anders Boger. I en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mangelfuld indbrudssikring

Danskernes mangelfulde indbrudssikring er en af de væsentligste årsager til, at Danmark stadig er det land i Europa, der ligger øverst i indbrudsstatistikkerne. Ens egen indbrudssikring kan være afgørende for, om tyven vælger det ene eller det andet hus, og derfor vurderer Kim Hvass, at det er her, at det er vigtigst at sætte ind.

”Det er vigtigt, at vi danskere får en bedre tradition for at sikre vores hjem. Der skal ikke særligt meget til for, at tyven fravælger lige præcis vores hus, og enten fortsætter til et andet hus ned ad gaden eller helt giver op”, siger Kim Hvass.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fem gode råd til at sikre dit hus mod indbrud:

  1. Husk at låse alle døre og vinduer forsvarligt – også dem på 1. sal
  2. Når du forlader din bolig, så lad lyset være tændt eller lad en radio eller fjernsyn stå tændt
  3. Lås alle haveredskaber og værktøj inde, så de ikke kan bruges til at begå indbrud
  4. Snak med dine naboer, når du tager afsted på ferie, og lav en nabohjælpsordning
  5. Overvej at skaffe en overvåget alarm, så I undgår at komme hjem til en ubehagelig overraskelse
  6. Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 Samfund, Sønderborg

Kong Christian Xs Bro lukkes for al trafik

22. september 2023 Samfund

Sønderborg Kommune udfører det årlige eftersyn af Kong Christian Xs Bro og i den forbindelse spærres broen for al trafik. Lukningen sker onsdag den 27. september fra klokken 22.00 til torsdag den 28. september klokken 04.00 og gælder kørende trafik samt cyklister og gående, skriver Sønderborg Kommune. Der vil blive sat busser ind mellem togstationen […]

Læs mere...