Aprilfestivallen har fået sin vinderplakat

15. september 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

New York-designeren Stine Westergaard fra Sønderborg har vundet konkurrencen og de 10.000 kroner om at tegne plakaten til Aprilfestival 2017.

Vinderplakaten.

Vinderplakaten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Buen på Chr. X’s bro. Skibenes sejl på Alssund. Den hektiske byggeaktivitet på havnen. Sønderborgs glade mennesker, der mødes på tværs af nabolag, alder og kommunikationsformer.

Selv om 31-årige Stine Westergaard i 2011 flyttede fra Sønderborg og via design- og arkitektstudier i København endte med et fast job og en stormende karriere på Manhattan i New York, så har hun aldrig sluppet sin fødeby.

Det har hun tegnet ind i den plakat, som en jury, torsdag valgte som vinder i den plakatkonkurrence, som Sønderborg EVENT i fællesskab med Teatercentrum har udskrevet for at finde den grafiske profil for Aprilfestival 2017.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hele 83 plakater deltog i konkurrencen. Til sammen udgjorde de et meget bredt spektrum af udtryk – og meget høj professional og kunstnerisk kvalitet

Juryens valg kunne med andre ord gå i mange retninger. Og valget faldt altså på Stine Westergaards plakat og dens stærke, grafiske elementer, der spiller ind i festivalen ønske om at bruge den på mange måder og vidt forskellige platforme, skriver Sønderborg Event i en pressemeddelelse.

Anonym udvælgelse

Bedømmelsen af plakaterne foregik absolut anonymt, og ingen af juryens medlemmer kendte kunstnernes navne eller bidrag på forhånd. En udenforstående medarbejder i Sønderborg Kommune administrerede de indkomne forslag og holdt konkurrencedeltagernes navne hemmelige for juryen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De mange plakater udstilles på biblioteket op til festivallen.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk