Arbejderklassen jobber i Syd- og Sønderjylland

17. oktober 2014 Erhverv

Hjemmehjælper, slagter og smed. Det er nogle af de job man har, hvis man tilhører arbejderklassen. Og det gør en større andel i Syd- og Sønderjylland end i resten af landet, oplyser dr.syd.jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

I en ny bog fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har en række eksperter set på, hvor i landet forskellige sociale klasser bor.

Her fremgår det, at arbejderklassen har bevæget sig fra Sjælland til især Syd- og Sønderjylland.

Industrijob forsvinder

Det skyldes, at arbejderjobbene er rykket, siger Sune Sabiers, der er senioranalytiker hos Arbejderbevægelsens Erhvervsråd.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Arbejderklassen er blevet mindre, fordi der er forsvundet utrolig mange industrijob. Men i Vestjylland og Sønderjylland har man været god til at fastholde en række industrijob”, siger han.

Varde, Vejen, Aabenraa og Tønder Kommune er blandt de kommuner i landet med højest andel af arbejderklasse.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. juni 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere spidskandidat for Fælleslisten er medstifter af et nyt parti

9. juni 2023 Politik

I marts måned nedlagde Fælleslisten sig selv efter et skidt valgresultat ved kommunalvalget i 2021, hvor den dengang uprøvede Stine Duus Petersen var Fælleslistens spidskandidat, og siden da har Stine Duus Petersen overvejet sin lokalpolitiske fremtid, og den ligger nu klar. “Jeg og Svenja Karstensen, som tidligere var opstillet for Nye Borgerlige, er gået sammen […]

Læs mere...