Arbejdstidsregler får gymnasielærere til at sige op

9. september 2013 Uncategorized

Gymnasielærere flygter fra de arbejdspladser med de strammeste arbejdstidsregler.

Det oplever flere sønderjyske gymnasie-tillidsmænd.

I august trådte den nye overenskomstaftale i kraft på gymnasielle uddannelser som STX, VUC og HF. Det betyder blandt andet, at den enkelte institution selv må bestemme, hvordan reglerne for arbejdstiden skal være, oplyser dr.syd.
Og her en måned efter kan det mærkes blandt medarbejderne.

– På nogle af vores institutioner har der været en betydelig udskiftning i personalet, også ud over pensionerne, siger formand for de gymnasielle tillidsrepræsentanter i Sønderjylland, Henrik Jessen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle steder kan gymnasielærerne stadig forberede sig hjemme, og selv tilrettelægge  arbejdsdagen. Men på nogle steder, som på VUC Syd, har ledelsen indført, at medarbejderne skal være på arbejdspladsen i arbejdstiden.

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...