Arrangørerne: Ungdoms-DM i Volleyball blev en fantastisk succes

9. maj 2016 Kultur

Trods en sportslig lektion af Danmarks førende ungdomsklubber sejrede Sønderborg og Sønderborg Volleyball Klub på flere områder.

En glad eventchef kigger tilbage på to måneders forberedelse og tre dages arbejde, hvor man på jysk siger ”det gik fint” og på københavnsk: ”Hold kæft, hvor var vi seje”.

Trods Sønderborg Volleyball Klubs talenter efter en skæbnekamp, hvor de taber 2-0 (25-23, 25-23) i sæt til DHV Odense, ender med at spille om 7.-9. pladsen i stedet for semifinalerne, vinder Sønderborg flere større sejre.

Artiklen fortsætter under annoncen

MVP (Most Value Player) for Dame U18 bliver til stor overraskelse Sønderborgs hæver Freja Gørtz.

”Det ses ikke ofte at MVP ikke er en del af det i forvejen udtaget Dream team for Danmarks mesterskaberne, derfor er denne præstation ekstra flot”, siger Eventchef og tidligere talenttræner Thomas Bjørn-Lüthi i en pressemeddelelse.

DreamTeam Damer

DreamTeam Damer

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos herrerne bliver MVP Mads Kyed Jensen fra Gentofte, netop kåret som Europas bedste U20 hæver.

Den unge mand fra Gentofte træner godt 15 timer om ugen.

Den tidligere Sønderborg spiller Jacob Stein Brinck bliver valgt til dreamteam som den bedste kantspiller.

Tæt på 55.000 personer fulgte U18 DM 

Udover den sportslige succes vandt Sønderborg to store sejre. U18 DM blev fulgt af tæt i det danske land. Facebooksiden  blev besøgt af flere end 11.226 og mere end 30.948 personer har delt, liked eller aktivt klikket på nyheder lavet under DM.

Artiklen fortsætter under annoncen

Endvidere var U18 DM test kanon for fremtidig streamning af ungdomsmesterskaber i Danmark. Mere end 2.100 personer (2.102) fulgte med i livekampene. Et tal som glæder Thomas Bjørn-Lüthi, for efterfølgende vil dobbelt så mange gå ind på Volleyball Danmarks egen TV kamp og se eller gense kampene.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)
Genvundet frivillighed bag den store succes

62 frivillige løftede U18 DM i Sønderborg til en kvalitet der har givet genlyd i Volleyball Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

DreamTeam Herrer

DreamTeam Herrer

”Som tilflytter har jeg altid hørt historier om den gamle SØVK ånd, hvor volleyball, det sociale og sammenhold gjorde Sønderborg til en af Danmarks førende volleyball klubber. Nu har jeg selv oplevet det!” Fortæller en ydmyg Thomas Bjørn-Lüthi

Artiklen fortsætter under annoncen

En indsats, som kun har fået rosende kommentarer med fra Volleyball Danmarks Elitechef Svend Brix og Turneringsansvarlige Henrik Petersen, som begge havde hold med.

”Med dette engagement, den høje service og ikke mindst øje for detaljen de frivillige har lagt for dagen, glæder jeg mig til at byde velkommen til hele den europæike volleyball nation, når de gæster Sønderborg den 14.-18. september for at kæmpe om direkte kvalifikation til Europamesterskaberne 2017 i Polen” siger Thomas Bjørn-Lüthi

De store ungdomsklubber løb med guldet

På herresiden vandt Gentofte det danske mesterskab, med en overbevisende 2-0 sejre over Ikast KFUM Volleyball. På damesiden vinder Ikast KFUM Volleyball, det danske mesterskab over overraskelsen fra Volleyball Klubben Vestsjælland.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. juni 2021 Kultur, Gråsten

WoodSculpture-kunstnere svinger motorsavene

21. juni 2021 Kultur

Spånerne og savsmulden flyver rundt på havnen i Gråsten, hvor kunstnerne svinger motorsavene for at forvandle træstammer til en særlig genforeningsskulptur, der skal stå i Ahlmannsparken. Der skal skabe en enkelt og helt særlig skulptur, der markerer 100-året for Genforeningen. Værket bliver til ud fra træstammer, der oprindeligt voksede i Ahlmannsparken og derfor skal skulpturen […]

Læs mere...