Udvalgsformandens grønne tanker kredser også om byggeri, import og landbrug

13. januar 2022 Uncategorized

Asger Romme Andersen fra Enhedslisten er ny i Byrådet og ny formand for et nyt udvalg, Natur-, Klima- og Miljøudvalget, som blandt meget andet skal arbejde med ProjectZeros Masterplan2029.

Natur-, Klima- og Miljøudvalget er ansvarlig for blandt andet grønne områder og skove, miljølovgivningen, affalds- og spildevandsplaner, vandforsyning, den grønne omstilling og klimatilpasning. Udvalget har desuden den koordinerende rolle i forhold til udviklingen af Kær Vestermark, Naturpark Nordals og ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalget er bindeleddet til Sønderborg Forsyning.

“Jeg har onsdag været til et møde med Peter Rathje fra ProjectZero for at høre, om de udfordringer der venter – og så mener jeg selv, at en af de store er, at Peter Rathje stopper”, siger Anders Romme Andersen til SønderborgNYT.

“Vi er godt på vej med elbiler, men klima handler om meget mere end dem. Jeg vil have kigget på, hvordan vi importerer varer og så vil jeg se på, hvordan vi bygger”, siger Anders Romme Andersen og tilføjer, at det ikke giver mening, at flere kører i elbil, hvis vi samtidig skruer op for CO2-udledningen på andre områder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han nævner også, at han vil se på, hvordan landbruget kan bidrage til den grønne omstilling.

“Og så har jeg taget kontakt til en række ‘grønne grupper’, der har fokus på naturen, så jeg kan trække på deres viden”, siger Asger Romme Andersen.

Hans første udvalgsmøde er i kalenderen først i februar.

Asger Romme Andersen er også medlem af Børne- og Uddannelsesudvalget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, REGIONALT

Nu er der sat navne på Norlys’ repræsentantskabsmedlemmer

8. februar 2023 Erhverv

Efter godt tre ugers valgkamp er der nu sat navne på de 671 lokale andelshavere, som de næste fire år udgør den øverste myndighed i energi- og telekoncernen Norlys. Repræsentantskabsmedlemmerne er valgt af og blandt Norlys’ 800.000 andelshavere, og hele 189 af de nyvalgte er andelshavere, som træder ind i Norlys’ repræsentantskab for første gang. […]

Læs mere...