Augustenborg: Forening vil sætte Hofrådens Hus i stand

22. september 2016 Kultur

“Mange augustenborgere har længe ærgret sig over, at et af byens vigtigste og smukkeste huse er i så stærkt forfald, at det er blevet en skamplet på byen. Det satte vi os for at gøre noget ved i 2013, hvor initiativgruppen blev dannet under mottoet “Tid til handling”.

Der var ikke mange, som troede på, at vi kunne gøre noget ved Hofrådens Hus, men efterhånden som projektet tog fart, og vi fik stiftet Hertugbyens Bevaringsforening og den selvejende institution, begyndte optimismen at brede

Artiklen fortsætter under annoncen

sig”, fortæller formand for Hofrådens Hus S/I, Thomas Myllerup i en pressemeddelelse.

Hofrådens Hus S/I blev stiftet den 6. juli 2015 og er resultatet af et samarbejde mellem Hertugbyens Bevaringsforening, Sønderborg Kommune og Museum Sønderjylland. Formålet er at erhverve,
renovere, drive og udvikle ejendommen Storegade 11 i Augustenborg.

Hofrådens Hus har stået tomt i flere år, og skiftende ejere har ikke kunnet skaffe de nødvendige penge til at sætte huset i stand. På et tidspunkt var huset ikke længere tæt på tag og fag, og Kulturstyrelsen vurderede, at det var nødvendigt at få det sikret.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gi’ en hånd med

“Vi håber, at det kan blive byens hus – et samlingssted for byens borgere, men også et sted, der fremmer turismen og formidler byens historie. Vi skal snart i gang med projektudviklingen, så vi er åbne over for forslag og gode ideer, men først skal vi have tømt huset for gamle gulvtæpper, bøger, møbler og andet skrammel. I den forbindelse håber vi på hjælp fra andre augustenborgere, som vil gi’ en hånd med at tømme huset og på længere sigt forvandle det til et kulturelt fyrtårn for Augustenborg og hele regionen”, siger næstformand i Hofrådens Hus S/I, Ole Urban.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hertugbyens Bevaringsforening er støtteforening til den selvejende institution, og foreningens medlemmer vil snart blive inviteret til at deltage i de indledende arbejdsdage i Hofrådens Hus. Når huset er tømt, og vi har et overblik over eventuelle salgbare effekter, laver vi et loppemarked.

“Der ligger en stor opgave foran os, og det bliver helt sikkert ikke nemt at skaffe de 6-7 mio. kroner, som istandsættelsen vurderes til. Nogle af opgaverne kan vi selv klare. Helt i mål kommer vi kun, hvis én af de store fonde støtter op om initiativet. Vi har allerede fået “startkapital” fra Fabrikant Mads Clausens Fond og Historisk Samfund for Als og Sundeved, og det er vi meget taknemmelige for”, siger Thomas Myllerup.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle interesserede inviteres til åbent hus søndag den 2. oktober fra kl. 10.00-12.00, hvor der vil være rundvisning i huset.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Sundeved, Politik

Nu kommer der penge til cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl

27. maj 2022 Sundeved

Som en del af ’Cyklens år 2022’ har forligskredsen bag Infrastrukturaftalen sat 200 millioner kroner af til at støtte nye cykelprojekter i Danmark. Forligskredsen er på baggrund af et oplæg fra Vejdirektoratet blevet enige om at udmønte pengene til en række konkrete projekter og ét af dem er en cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl. ”Det […]

Læs mere...