Augustenborg: Forening vil sætte Hofrådens Hus i stand

22. september 2016 Kultur

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

“Mange augustenborgere har længe ærgret sig over, at et af byens vigtigste og smukkeste huse er i så stærkt forfald, at det er blevet en skamplet på byen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det satte vi os for at gøre noget ved i 2013, hvor initiativgruppen blev dannet under mottoet “Tid til handling”.1910-hofraadens-hus

Der var ikke mange, som troede på, at vi kunne gøre noget ved Hofrådens Hus, men efterhånden som projektet tog fart, og vi fik stiftet Hertugbyens Bevaringsforening og den selvejende institution, begyndte optimismen at brede
sig”, fortæller formand for Hofrådens Hus S/I, Thomas Myllerup i en pressemeddelelse.

Hofrådens Hus S/I blev stiftet den 6.

Artiklen fortsætter under annoncen

juli 2015 og er resultatet af et samarbejde mellem Hertugbyens Bevaringsforening, Sønderborg Kommune og Museum Sønderjylland. Formålet er at erhverve,
renovere, drive og udvikle ejendommen Storegade 11 i Augustenborg.

Hofrådens Hus har stået tomt i flere år, og skiftende ejere har ikke kunnet skaffe de nødvendige penge til at sætte huset i stand.

Artiklen fortsætter under annoncen

På et tidspunkt var huset ikke længere tæt på tag og fag, og Kulturstyrelsen vurderede, at det var nødvendigt at få det sikret.

Gi’ en hånd med

“Vi håber, at det kan blive byens hus – et samlingssted for byens borgere, men også et sted, der fremmer turismen og formidler byens historie.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi skal snart i gang med projektudviklingen, så vi er åbne over for forslag og gode ideer, men først skal vi have tømt huset for gamle gulvtæpper, bøger, møbler og andet skrammel. I den forbindelse håber vi på hjælp fra andre augustenborgere, som vil gi’ en hånd med at tømme huset og på længere sigt forvandle det til et kulturelt fyrtårn for Augustenborg og hele regionen”, siger næstformand i Hofrådens Hus S/I, Ole Urban.

Hertugbyens Bevaringsforening er støtteforening til den selvejende institution, og foreningens medlemmer vil snart blive inviteret til at deltage i de indledende arbejdsdage i Hofrådens Hus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når huset er tømt, og vi har et overblik over eventuelle salgbare effekter, laver vi et loppemarked.

“Der ligger en stor opgave foran os, og det bliver helt sikkert ikke nemt at skaffe de 6-7 mio. kroner, som istandsættelsen vurderes til.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nogle af opgaverne kan vi selv klare. Helt i mål kommer vi kun, hvis én af de store fonde støtter op om initiativet. Vi har allerede fået “startkapital” fra Fabrikant Mads Clausens Fond og Historisk Samfund for Als og Sundeved, og det er vi meget taknemmelige for”, siger Thomas Myllerup.

Alle interesserede inviteres til åbent hus søndag den 2.

oktober fra kl. 10.00-12.00, hvor der vil være rundvisning i huset.

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. april 2021 112, Sønderborg

To butikstyverier i Føtex

23. april 2021 112

Torsdag middag – klokken 12:30 – stjal en 52-årig kvinde fra Sønderborg madvarer i Føtex, men det blev opdaget. “Hun havde stjålet madvarer for 627 kroner”, siger Chris Thorning Vesterdal fra det lokale politi. Senere på dagen – klokken 15:20 var der igen en butikstyv på spil i Føtex. “Og det var en 37-årig kvinde […]

Læs mere...