Augustenborgspejderne stoppede sliksmuglere på Løjt Land

5. februar 2018 Kultur

”Barsø-bandens ulovlige slik-smugleri” var temaet for Augustenborgspejdernes årlige gruppetur, hvor 70 spejdere og ledere var samlet på Frederikshøj på Løjt Land.

Fredag aften mødtes 115 spejdere og forældre til aftensmad og årets generalforsamling.

Imens forældre og de ældste spejdere deltog i generalforsamlingen var de små spejdere på lygtetur omkring lejren.

Her fandt de en taske med forskellige dokumenter, kort, telefon, og en signal-pistol.

Indholdet gjorde det muligt for de store spejdere senere på aftenen, at snige sige ned på havnen og spionere mod Barsø Banden,  imens den modtog en sending slik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foto: Augustenborgspejderne

De store spejdere stjal en kasse, som udover slik indeholdt en række yderlige informationer, som gav en masse opgaver der skulle løses i løbet af lørdagen. Det var bl.a. udfordrende kodeløsning, vejning med en vægt som spejderne selv lavede, spionage i et sommerhus og informationer gemt i trætoppene, så spejderne måtte i klatreudstyret for at nå op i toppen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til sidst kunne de indsamlede oplysninger overdrages til ”politiet”, som takkede spejderne for hjælp til opklaringen af Barsø-bandens aktiviteter.

Generalforsamlingen

På fredagens generalforsamling blev ombygningen af spejderhuset, der har kørt de sidste 2 et halv år endelig afsluttet. Byggeprojektet er gennemført inden for den budgetramme som blev vedtaget i 2016, da støtte fra Lokale & Anlægsfonden samt A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal var blevet bevilliget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter at fokus de seneste tre år har været omkring om- og tilbygningen, skal fokus nu rettet mod at gøre det nemmere og sjovere at være leder og at styrke indtægterne til spejderarbejdet.

Foto: Augustenborgspejderne

Derfor blev bestyrelsen hos Augustenborgspejderne styrket med yderlige tre forældre, så der nu sidder syv forældre i bestyrelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Augustenborgspejderne har gennem det sidste års tid fået tre nye ledere og efter Spejdernes Lejr har der været en stor tilgang af børn i alle grene. Den positive udvikling betyder, at vi som spejdergruppe er nødt til at holde fokus på at støtte de nye og gamle ledere, så de kan lave et super spændende og udfordrende arbejde med spejderne”, siger gruppeleder Rudi Thomsen i en pressemeddelelse.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...