Augustiana fejrer nytår i februar og marts

1. februar 2015 Kultur

Når over en milliard kinesere siger godt nytår til Gedens År, er Skulpturpark Augustiana og Galleri Nørballe en del af festen. Traditionen tro afholder skulpturpark og galleri nemlig en særudstilling over tidens mest fremme kinesiske kunst. I år går udstillingen under titlen “Kinesiske Dage”.

Kineserne er et folk fremmarch – også på kunstens område. Det kan galleriejer Kim Nørballe nikke ja til:et

Artiklen fortsætter under annoncen

“Netop moderne kinesisk kunst har i flere år være på kraftig fremmarch ikke bare i Kina, men ligeledes i den vestlige verden. Her er det blevet en vigtig investeringsfaktor. Desuden betyder den voksende velstand i Kina, at mange mennesker også der køber kunst. Eksempelvis er gammel kinesisk kunst meget svær at opdrive. Derfor kaster man over hele verden sig så at sige over indkøb af landets moderne kunst”, siger Kim Nørballe.

Udstillingen på Augustiana sker i tæt samarbejde med den tyske skulpturpark NordArt i Rendsburg ved Ejderen. Der er fernisering søndag 8. februar klokken 14, hvor der er gratis entre, og alle er velkomne. Her kan man stifte bekendtskab med noget af det bedste inden for moderne kinesisk kunst netop nu. 12 kunstnere er repræsenterede.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herefter kan udstillingen “Kinesiske Dage” ses fra roundcube11. februar til 22. marts, onsdag-søndag klokken 12 – 16.

Udstillingen er en del af Sønderborg Kommunes årlige markering af det kinesiske nytår og foregår i år 20. – 27. februar med en række forskellige arrangementer rundt om i kommunen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Klik på HER og se fotos fra tidligere besøg på Augustenborg Slot.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 REGIONALT, Samfund

Vejarbejde nord og syd for grænseovergangen ved Frøslev

22. september 2023 REGIONALT

Politiet opfordrer borgere til at krydse grænsen på en af de mindre grænseovergange, der ligger vest for Frøslev, fordi de forventer meget kø. Her er grænseovergange i Vilmkær, Sofiedal, Bøgelhus og Pebersmark. Det skyldes et større vejarbejde på begge sider af grænsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. Renoveringen af asfalten på de to kontrolområder ved […]

Læs mere...