Augustiana klar med FYNBOERNE KOMMER

26. september 2018 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Titlen – FYNBOERNE KOMMER –  lyder skræmmende, som advarsel om, at en flok fynske vikinger vil invadere Als.

Fynske kunstnere var i magtterminologiens sprog en helt dominerende magtfaktor og elite i dansk kulturliv omkring 1900 med Johs. V. Jensen som jysk sprechstallmeister.

Fynboerne, som symbolisterne foragteligt kaldte ”træskomalerne”, blev et energicentrum i dansk kunstliv med Johannes Larsens hjem i Kerteminde som åndelig hovedstad.

Symbolisterne blev groft sagt udsultet af danske kunstneres selvforherligende, impressionistiske konsensus-forståelse, der stort set udelukkede de intellektuelles trang til at opdrage og mene noget med deres kunst i klassisk forstand. Ikke noget nyt fænomen i den kulturelle andedam Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dette dilemma lægger Augustianas efterårsudstilling, FYNBOERNE KOMMER, sig i slipstrømmen af. Det er nutidig kunst med kriterierne, at man skal være bosat, virke på Fyn og derudover vise en kunstnerisk stærk personlighed, har ikke noget manifest udtryk, skriver Event Sønderborg.

Udstillingen er et multikulturelt udtryk af personligt udviklet individualisme. En broget buket, der udstiller maleri, skulpturer og grafik.

I alt 12 fynske kunstnere deltager i udstillingen.

Farvel til Kim Nørballe

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne udstilling bliver også et farvel til en fynbo, nemlig Kim Nørballe, som efter denne udstilling forlader Augustiana.

Fernisering sker lørdag den 6. oktober klokken 14.

Åbningstalen står A.P. Hansen for.

Det var også ham, som holdt den første åbningstale på Augustiana i sin tid. Der er musikalsk underholdning med Iben Broholm og Knud Schmidt.

Augustiana holder åben fredag til søndag klokken 12 – 16.

Udstillingen kører frem til søndag 9. december.

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...