Augustiana klar med FYNBOERNE KOMMER

26. september 2018 Kultur

Titlen – FYNBOERNE KOMMER –  lyder skræmmende, som advarsel om, at en flok fynske vikinger vil invadere Als.

Fynske kunstnere var i magtterminologiens sprog en helt dominerende magtfaktor og elite i dansk kulturliv omkring 1900 med Johs. V. Jensen som jysk sprechstallmeister.

Fynboerne, som symbolisterne foragteligt kaldte ”træskomalerne”, blev et energicentrum i dansk kunstliv med Johannes Larsens hjem i Kerteminde som åndelig hovedstad.

Symbolisterne blev groft sagt udsultet af danske kunstneres selvforherligende, impressionistiske konsensus-forståelse, der stort set udelukkede de intellektuelles trang til at opdrage og mene noget med deres kunst i klassisk forstand. Ikke noget nyt fænomen i den kulturelle andedam Danmark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dette dilemma lægger Augustianas efterårsudstilling, FYNBOERNE KOMMER, sig i slipstrømmen af. Det er nutidig kunst med kriterierne, at man skal være bosat, virke på Fyn og derudover vise en kunstnerisk stærk personlighed, har ikke noget manifest udtryk, skriver Event Sønderborg.

Udstillingen er et multikulturelt udtryk af personligt udviklet individualisme. En broget buket, der udstiller maleri, skulpturer og grafik.

I alt 12 fynske kunstnere deltager i udstillingen.

Farvel til Kim Nørballe

Artiklen fortsætter under annoncen

Denne udstilling bliver også et farvel til en fynbo, nemlig Kim Nørballe, som efter denne udstilling forlader Augustiana.

Fernisering sker lørdag den 6. oktober klokken 14.

Åbningstalen står A.P. Hansen for.

Det var også ham, som holdt den første åbningstale på Augustiana i sin tid. Der er musikalsk underholdning med Iben Broholm og Knud Schmidt.

Augustiana holder åben fredag til søndag klokken 12 – 16.

Udstillingen kører frem til søndag 9. december.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. august 2022 Kultur, Sønderborg

Årets Thorleif blev givet til direktørparret i Nykøbing F-revyen

14. august 2022 Kultur

Fredag var Leif Maibom hyret som konferencier og gæsteunderholder sammen med en skøn flok af andre revykolleger i forbindelse med fejringen af Nykøbing F-revyens 110 års jubilæum. Alt var planlagt nøje af revyen direktør Mickey Holland Pless. Og dog! For da finalen nærmede sig, ændrede Leif Maibom programmet og kaldte fru Maibom – Johnna – […]

Læs mere...