Både danske og tyske soldater med til Dybbøldagen

21. marts 2018 Kultur

Den traditionelle mindehøjtidelighed i anledning af årsdagen for kampene på

Dybbøl Banke 18. april 1864 bliver i år igen med både danske og tyske soldater.

For første gang deltager tyskerne også i aftenarrangementet.

Siden Sergentskolen flyttede til Varde i 2014, har der ikke deltaget soldater i uniform og med våben ved kranselægningen ved Fællesgravene på Dybbøl Banke.

Nu stiller Hjemmeværnet med et kommando, som har øvet sig til lejligheden. Dermed er der så også igen grundlag for, at den tyske side deltager med et kommando soldater, således som det skete i årene 2002-2014.

Artiklen fortsætter under annoncen

De tyske soldater kommer fra Landeskommando Schleswig-Holstein.

Programmet onsdag den 18. april starter med flaghejsning kl. 08.00 ved Dybbøl Mølle og her deltager Jydske Landssoldater iført historiske uniformer.

Kl. 10.00 lægges der kranse og buketter ved Fællesgravene på Dybbøl Banke. Her deltager bl.a. Slesvigske Musikkorps og borgmestrene fra Flensborg og Sønderborg.

Claus Klaris holder talen

Chefen for Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland, oberstløjtnant Claus Klaris holder talen på Dybbøl og chefen for Hjemmeværnets Landsdelskommando Vest lægger den første krans sammen med chefen for Landeskommando Schleswig-Holstein.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Sidste år deltog der 37 faner ved ceremonien, så vi håber på lige så stor deltagelse i år”, siger arrangøren, premierløjtnant i Hjemmeværnet Jens Peter Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Kirkegang

Kl. 19.00 er der mindegudstjeneste i Sct. Marie Kirke og det er i år med fælles gudstjeneste på dansk og tysk ved Thea Laukamp og Hauke Wattenberg, og med deltagelse af Slesvigske Musikkorps.

Den efterfølgende mindesammenkomst holdes igen i år i Frihedshallen, hvor der bl.a. er tale ved fhv. Generalkonsul Henrik Becker-Christensen og underholdning ved Green Forest Pipe Band og Slesvigske Musikkorps.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle er velkomne til alle dele af arrangementet.

Deltagelse i Frihedshallen kræver af hensyn til kaffebordet tilmelding til Leif Larsen pr. mail: senior@bbsyd.dk eller telefon: 53659449.

Tilmelding skal ske senest 1. april.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. januar 2022 Politik, Sønderborg

Hans Peter Toft glæder sig over 1000 nye Dansk Folkeparti-medlemmer

25. januar 2022 Politik

Fra formandsvalget i Dansk Folkeparti sluttede søndag eftermiddag og frem til mandag klokken 19 fik Dansk Folkeparti godt 1000 nye medlemmer. “Det er altså dejligt, at der er flere, som melder sig ind i partiet”, siger lokalformand Hans Peter Toft til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at der fra centralt hold i partiet er blevet ringet […]

Læs mere...