Bæredygtig festival i påskedagene i Skelde

15. april 2019 Kultur

Fra Skærtorsdag til søndag vil der på Økosamfundet Solengs mark og grund blive holdt en festival, en festival der skal gøre folk glade på dagen og mange dage efterfølgende.

Festivalen hedder Skelde Festival og bliver arrangeret af lokale ildsjæle, heriblandt den 17-årige Rasmus Madsen, der har haft travlt med at arrangere ting og sager det seneste års tid. Et højdepunkt bliver hyldestkoncerten for Kim Larsen: ”Sønderborg Hylder Kim Larsen”, skriver arrangørerne.

Der vil komme over 10 lokale og længere udefrakommende musikere/bands, hvor der ikke er genre, kun god musik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er alt fra rock og country til rap og dødsmetal. Fælles for alle kunstnerne er, at de er ny på scenen. Men deres musikalske og kunstneriske kvalitet har givet dem chancen og muligheden for at spille på Skelde Festivals to scener, hvor flere hundrede unge fra hele landet vil tage godt imod dem.

Alle kan gøre en forskel

Formålet er at inspirere folk fra hele landet og vise, at man kan gøre en forskel, selvom man ”kun” er én og uanset hvor man er fra. Der kommer lokale foreninger og aktivister, som for eksempel Danmarks Naturfredningsforening for at fortælle, hvordan vi passer på vores miljø og natur – for i dag – og for fremtidens generationer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det bæredygtige tema er fundamentet for festivalen, som bærer fællesskabet. Der er teltplads og et kæmpe markareal at udfolde sig selv og sine vender på – og man kan frit benytte marken til alle éns fællesskabs- og festivals-aktiviteter.

Gratis entré

Der er gratis entré, og arrangementet starter kl. 12 på torsdag og foregår på Skeldevej 23-25, 6310 Broager.

Overskuddet går til bæredygtige foreninger og organisationer, som DN Sønderborg, Omstilling Sønderjylland, Økosamfundet Soleng og projekter rundt omkring i verden, hvor prisen for at plante et træ er meget lavere end i Danmark.

Alle er velkomne til arrangementet, og vi ønsker alle festivalgæster en fredelig, kærlig og fællesskabsgivende festivaloplevelse.

De støtter

Arrangementet er gjort muligt af dejlige frivillige, nogle engagerede ildsjæle, sponsoreret af Sønderborgs Ungdomsråd, Dansk Vegetarisk Forening i Sønderjylland, eludstyr fra Sydjysk Eltekniq, kolde drikke fra Old Danish Pub i Sønderborg, der donerer overskuddet fra salget, bæredygtigt mad fra Innovationskøkkenet i Kolding og selvfølgelig Økosamfundet Soleng.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se mere HER på LINKET

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. december 2021 Erhverv, Sønderborg

Christen Espersen fra miniBOOSTER i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg

3. december 2021 Erhverv

Det er den 58-årige administrende direktør og grundlægger af firmaet miniBOOSTER A/S, Christen Espersen, der afløser den 69-årige direktør og konsul Erling Duus, som siden 2008 har stået i spidsen for IndustriGruppen Sønderborg. Erling Duus, der har forladt sin position som medejer og administrerende direktør for Eegholm A/S, bevarer sin tilknytning til IndustriGruppen, hvor han […]

Læs mere...