Balletskole med flotte resultater

26. juni 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Nu hvor årets eksamener i Den Kgl. Ballets talenthold over hele landet er afholdt, står det klart, at Sønderborg klarer sig rigtigt flot blandt landets fem talentcentre. Selv om det er landets mindste talentcenter, er der i Sønderborg lige så mange talentelever, som de større balletskoler i fx Århus og Esbjerg. Ni elever – syv nye og to videregående – udgør de to elitehold i Sønderborg til næste sæson, og det er første gang, at så mange er sluppet igennem nåleøjet.

Eleverne, der tæller otte piger og én dreng, har udsigt til et års hårdt arbejde i træningssalen flere gange om ugen, inden næste års eksamenen afgør om alle ni kan fortsætte.

Artiklen fortsætter under annoncen

Træningen i Sønderborg bliver krydret med rejser til det Kgl. Teater i København for at øve og komme bag scenen på nogle af forestillingerne. Dertil kommer aktiviteter i Odense, Holstebro og Esbjerg, som giver eleverne mulighed for at strikke deres helt eget netværk sammen med masser af fine balletrin.

Den Kgl. Ballet finansierer delvist undervisningen af eliteholdene lokalt. Herudover engagerer den sig ved at udsende konsulenter til Sønderborg for at give Danseakademiets leder, tidl. Kgl. Balletdanser Melissa Mathies, en hjælpende hånd med talentplejen. Samarbejdet kommer dermed hele balletskolen til gode.

16. juni 2024 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture: Motorsavene er startet

16. juni 2024 Kultur

Søndag middag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Slotskajen til dette års udgave af WoodSculpure Festival, hvor kunstnere laver flotte skulpturer ud af store træstammer. “Det har været en fatastisk weekend med koncerter, Markedsdage og Strikkefestival og nu glæder vi os over det her event, WoodSculpture, der vil trække folk til havnen, hvor de vil […]

Læs mere...