Beethoven, Mozart, Grieg og Sibelius på programmet i Alsion

17. oktober 2016 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester og chefdirigent Shao-Chia Lü  torsdag den 27. oktober kl. 20 indleder med Beethovens Coriolan-ouverture inspireret af Heinrich von Collins skuespil af samme navn og baseret på et af Shakespeares mindre kendte tragiske skuespil Coriolanus.

Dernæst følger Mozarts kendte klaverkoncert nr. 24, hvor solisten er pianisten Emil Gryesten, der på kort tid har etableret sig som en af sin generations mest talentfulde pianister i Norden.

Mozarts klaverkoncert nr. 24 blev komponeret en måned før Mozart havde premiere på operaen Figaros bryllup, og han havde således mange større værker i gang på samme tid, hvilket blot er med til yderligere at understrege hans genialitet og arbejdskapacitet som komponist og evne til på kort tid at skabe flere meget betydelige mesterværker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til slut vil orkestret tage publikum ind i Griegs musikalske univers med 2 elegiske melodier og til slut en tur til Finland med Sibelius, hvis musik bedst kan beskrives som naturskildrende orkestermusik, der virkelig rører lytteren – ikke mindst i vores digitale tidsalder. Sibelius’ musik skaber et unikt elementernes drama. Billeder af finske naturfænomener og landskabers rå og vilde kendetegn springer umiddelbart frem for tilhørerens indre blik – ikke mindst i symfoniens gådefulde allegretto-sats.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderjyllands Symfoniorkesters venner holder koncertintroduktion kl. 19.00.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. maj 2022 Sundeved, Politik

Nu kommer der penge til cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl

27. maj 2022 Sundeved

Som en del af ’Cyklens år 2022’ har forligskredsen bag Infrastrukturaftalen sat 200 millioner kroner af til at støtte nye cykelprojekter i Danmark. Forligskredsen er på baggrund af et oplæg fra Vejdirektoratet blevet enige om at udmønte pengene til en række konkrete projekter og ét af dem er en cykelsti mellem Avnbøl og Adsbøl. ”Det […]

Læs mere...