Beethoven, Mozart, Grieg og Sibelius på programmet i Alsion

17. oktober 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Sønderjyllands Symfoniorkester og chefdirigent Shao-Chia Lü  torsdag den 27. oktober kl. 20 indleder med Beethovens Coriolan-ouverture inspireret af Heinrich von Collins skuespil af samme navn og baseret på et af Shakespeares mindre kendte tragiske skuespil Coriolanus.symf

Dernæst følger Mozarts kendte klaverkoncert nr.

24, hvor solisten er pianisten Emil Gryesten, der på kort tid har etableret sig som en af sin generations mest talentfulde pianister i Norden.

Mozarts klaverkoncert nr. 24 blev komponeret en måned før Mozart havde premiere på operaen Figaros bryllup, og han havde således mange større værker i gang på samme tid, hvilket blot er med til yderligere at understrege hans genialitet og arbejdskapacitet som komponist og evne til på kort tid at skabe flere meget betydelige mesterværker.

Til slut vil orkestret tage publikum ind i Griegs musikalske univers med 2 elegiske melodier og til slut en tur til Finland med Sibelius, hvis musik bedst kan beskrives som naturskildrende orkestermusik, der virkelig rører lytteren – ikke mindst i vores digitale tidsalder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sibelius’ musik skaber et unikt elementernes drama. Billeder af finske naturfænomener og landskabers rå og vilde kendetegn springer umiddelbart frem for tilhørerens indre blik – ikke mindst i symfoniens gådefulde allegretto-sats.

Sønderjyllands Symfoniorkesters venner holder koncertintroduktion kl.

Artiklen fortsætter under annoncen

19.00

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. april 2021 Kultur, Sønderborg

Søndeborghus og andre spillesteder varmer op til livekoncerterne

23. april 2021 Kultur

Spillestederne ser frem til den 6. maj, hvor de igen må åbne dørene og lukke publikum ind til livekoncerter. Indtil da er otte spillesteder gået sammen for at skabe en festival, som varmer op til den store genåbning. Warm Up Festival udgøres af otte streamingkoncerter på tværs af spillestederne som det sidste online-skridt mod livekoncerterne. […]

Læs mere...