Beredskab Sønderborgs indsatsleder havde en travl lørdag

Flere mindre opgaver til beredskabet. Bachs Foto
Flere mindre opgaver til beredskabet. Bachs Foto
21. april 2024 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdagens første udrykning for Beredskab Sønderborgs indsatsleder var til Nordborg, hvor der var ild i en autocamper. Heldigvis var det kun motoren, der var ild i.

Senere kørte de frivillige brandmænd fra Ullerup til Vester Sottrup, hvor der var splidt olie på en vejstrækning – og de fik assistance fra Broager Frivillige Brandværn, som spulede olien væk fra kørebanen.

“På Hørtoftvej i Dybbøl var der en bilist, der havde slået bundkarret i bilen i stykker i en chikane, så der var også olie på vejen der”, siger indsatsleder Bo Olesen fra Beredskab Sønderborg. Her var det igen Broager Frivillige Brandværn, som ryddede op og fik olien væk.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der kom også en forespørgsel fra Morbærhegnet og jeg talte i telefon med beboeren, der forklarede, at der var røg i flere lejligheder. Han kunne ikke sige, hvor røgen kom fra, så jeg kaldte brandfolk fra Station Sønderborg med det samme”, siger indsatslederen til SønderborgNYT.

“Det viste sig, at der var en, som grillede på altanen og røgen blev trukket ind i lejlighederne af udsugningsanlægget. Men hellere et par brandbiler for meget end et par for lidt”, siger Bo Olesen.

Der blev også ringet fra Sønderborg Lystbådehavn, hvor der var set olie i vandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi satte en drone op og fik lokaliseret olien og herefter var det Miljøvagten, som overtog opgaven”.

Fra lystbådehavnen måtte indsatslederen en tur til Sønder Havnegade.

“Der var problemet med et af elskabene på broen og her tilkaldte jeg en elektriker”.

Her kan du se billeder fra et par af lørdagens indsatser.

28. maj 2024 Samfund, Sønderborg

SONFOR vil bruge over en milliard på et nyt renseanlæg

28. maj 2024 Samfund

I 2016 blev det besluttet, at der skulle bygges et centralt renseanlæg i Sønderborg Kommune, og dengang blev der sat en prislap på 300 millioner kroner på projektet. Her, otte år senere, kigger SONFOR ind i en samlet investering på 1,3 milliarder kroner. Det siger bestyrelsesformand for SONFOR, Ellen Trane Nørby, til SønderborgNYT TV i […]

Læs mere...