Beredskabschefen: Det var ikke ‘bare’ ild i en friture brandmændene mødte da de kom til Lazy Dog

5. februar 2020 112

Lazy Dog-branden kunne være slukket på et øjeblik, men brandfolkene fik i stedet ilden i frituren til at sprede sig til hele bygningen.

Det fortæller Simon Stefanski, der har mistet både sin burgerrestaurant, sit hjem og alle sine ejendele i branden. Han retter i BT en hård kritik af den måde, Sønderborg Brand og Redning håndterede branden på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller til avisen, at den person, der arbejdede i køkkenet, er tidligere soldat og derfor fungerer fint under stress, forsøgte at slukke ilden med en skumslukker. Men den løb tør for skum og derfor ringede medarbejderen 112.

“Men brandmændene handlede som amatører ved at hælde vand på den brændende olie”, siger Simon Stefanski.

At Sønderborg Brand og Rednings brandfolk er amatører, det  afviser beredskabschef Holger Rostgaard Andersen:

“Vi blev kaldt ud til en skorstensbrand og brandfolkene går ind i Lazy Dog, hvor der ganske rigtigt er ild i frituren, men også i røggasser, der hænger under loftet. Selvom det rigtige ved ild i en friture er at lægge et låg eller et brandtæppe over, så hjælper det ikke, når der også er ild i lokalet”, siger beredskabschefen til SønderborgNYT.

“Og så er der stor forskel på, om man smider en spand vand over en friture eller om man sprøjter 150 til 200 liter over den i minuttet”, siger Holger Roostgaard Andersen.

“I dag, onsdag, er politiets teknikere på brandstedet og de skal finde ud af, hvor branden startede og hvordan den udviklede sig”, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk