Beredskabsinspektøren: Vi vil beholde de frivillige brandmænd

20. juli 2018 112

Der er ingen tvivl om, at de frivillige brandværn er udfordrede. Dels er det svært at finde frivillige og dels er det almindeligt, at folk arbejder i andre byer end den, hvor de bor – og derfor er de frivillige brandmænd ikke til rådighed i dagtimerne.

“Men vi overholder vores responstider og det går vi ikke på kompromis med”, siger beredskabsinspektør Pia Hamann til SønderborgNYT.

SønderborgNYT refererede tidligere på fredagen fra et mødereferat fra Beredskabskommissionen, hvor problemerne er beskrevet og muligheden om at gå over til fuldtidsansatte brandmænd i stedet for frivillige nævnes.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men de frivillige brandværn løser opgaverne. Nogle gange er det brandbiler fra andre byer end hjembyen, der kommer og slukker ilden. Men det, tror jeg ikke, bekymrer borgerne”, siger Pia Hamann. Hun mener ikke, det er vigtigt, om hjælpen kommer farende fra højre eller venstre. Bare den kommer.

Trygheden er vigtig

“Vi vil på enhver tænkelig måde støtte de frivillige brandværn og samtidig sikre borgernes tryghed”, siger beredskabsinspektøren. Derfor er der nedsat en arbejdsgruppe.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I arbejdsgruppen er der også frivillige brandmænd med mange års erfaring, så jeg føler mig sikker på, der kommer en løsning, hvor de frivillige brandværn bevares og borgerne fortsat er trygge”, siger Pia Hamann.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...