Besættelsen af Danmark markeres ved Helgolandsgade

4. april 2016 Sønderborg

Den tyske besættelse af Danmark for 76 år siden mindes ved en ceremoni på Helgolandsgade med tale og nedlæggelse af buketter.images (1)

På lørdag 9.

Artiklen fortsætter under annoncen

april kl. 1000 samles folk for at mindes de faldne under den tyske besættelse fra 9. april 1940 til 5. maj 1945. Stedet er mindestenen der er rejst i september 1948 på Helgolandsgade i Sønderborg – nedenfor kasernen som tidligere husede Hærens Sergentskole.

Der lægges buketter ved mindestenen af Hærhjemmeværnsdistrikt Syd- og Sønderjylland, Sønderborg Kommune med flere.

Der vil under ceremonien ved mindestenen deltage faner og flag fra foreningerne fra Kontaktudvalget for De Militære Traditioner i Sønderborgområdet, skriver Hjemmeværnet i en pressemeddelelse.

Ceremonien gennemføres af Hærhjemmeværndistrikt Syd- og Sønderjylland, som gennemfører de militære traditioner i området som en del af Kontaktudvalget for de Militære Traditioner i Sønderborgområdet.

Hærhjemmeværnsdistriktet deltager med Premierløjtnant J.P. Rasmussen, som formand for kontaktudvalget, og løjtnant L. Larsen sekretær i Kontaktudvalget.

Hjemmeværnet gennemfører mindehøjtideligheden for tredje gang.images (2)

Der vil til de fremmødte blive uddelt en folder, der beskriver de historiske hændelser på dagen dengang for 75 år siden. Dagen hvor den tyske værnemagt overskred den danske grænse, og gjorde landgang forskellige steder i landet.

Alle er velkomne til at deltage i mindehøjtideligheden.

Læs mere om besættelsen HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk