Besøg Broager Pigespejdere i den nye bålhytte

4. september 2015 Broager

For to år siden modtog Broager Pigespejder 25.000 kr. fra IP Nielsen-fonden til en bålhytte. Nu står hytten klar på græsplænen bag huset ”Wigwam” på Tværvej 16, hvor pigerne holder deres faste møder.

I fremtiden vil mange møder foregå i bålhytten, hvor pigerne kan samles i al slags vejr og lune sig ved bålet, skriver spejderne i en pressemeddelelse.download (1)

“Vi er jo spejdere, og vi vil så vidt muligt gerne udenfor – også selv om der kommer sne, men selvfølgelig ikke hvis det er iskoldt”, siger Pia Zacho, der sammen med Pia Høffler er leder for minispejderne.

De har sammen stået for projektet med opførelsen af hytten,

Gruppen har netop holdt oprykning, så nye minier er ved at finde sig til rette – også helt nye spejdere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og et møde med bål, ristning af skumfiduser og mariekiks er en glimrende appetitvækker på spejderlivet.

På onsdag er alle velkomne til at være med, når Broager Pigespejder holder åbent hus kl.

Artiklen fortsætter under annoncen

16.30-19. Der vil være bålmad og aktiviteter for alle.

“Tag bare hele familien med – også brødrene, selv om vi ikke kan optage dem her. De må over i drengegruppen”, siger spejderlederne.

Megalejr i ventedownload (1) images

Der er nu et halv hundred pigespejdere i gruppen, som er en af få rene pigegrupper, der stadig findes i Det Danske Spejderkorps.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er plads til flere, og piger fra og 0. klasse og op er velkomne som nye spejdere. De kan også snuse til spejderlivet ved tre møder, inden de beslutter, om de vil meldes ind.

I de kommende sæsoner får spejderne – ikke mindst i Sønderborg-området – travlt med at forberede sig til og glæde sig til Spejdernes Lejr med ca.

Artiklen fortsætter under annoncen

40.000 spejdere, som finder sted på Kær Vestermark.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...