Besøg Broager Pigespejdere i den nye bålhytte

4. september 2015 Broager Skrevet af: Ole Kæhler

For to år siden modtog Broager Pigespejder 25.000 kr. fra IP Nielsen-fonden til en bålhytte. Nu står hytten klar på græsplænen bag huset ”Wigwam” på Tværvej 16, hvor pigerne holder deres faste møder.

I fremtiden vil mange møder foregå i bålhytten, hvor pigerne kan samles i al slags vejr og lune sig ved bålet, skriver spejderne i en pressemeddelelse.download (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er jo spejdere, og vi vil så vidt muligt gerne udenfor – også selv om der kommer sne, men selvfølgelig ikke hvis det er iskoldt”, siger Pia Zacho, der sammen med Pia Høffler er leder for minispejderne.

De har sammen stået for projektet med opførelsen af hytten,

Gruppen har netop holdt oprykning, så nye minier er ved at finde sig til rette – også helt nye spejdere. Og et møde med bål, ristning af skumfiduser og mariekiks er en glimrende appetitvækker på spejderlivet.

Artiklen fortsætter under annoncen

På onsdag er alle velkomne til at være med, når Broager Pigespejder holder åbent hus kl. 16.30-19. Der vil være bålmad og aktiviteter for alle.

“Tag bare hele familien med – også brødrene, selv om vi ikke kan optage dem her. De må over i drengegruppen”, siger spejderlederne.

Megalejr i ventedownload (1) images

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er nu et halv hundred pigespejdere i gruppen, som er en af få rene pigegrupper, der stadig findes i Det Danske Spejderkorps. Der er plads til flere, og piger fra og 0. klasse og op er velkomne som nye spejdere. De kan også snuse til spejderlivet ved tre møder, inden de beslutter, om de vil meldes ind.

I de kommende sæsoner får spejderne – ikke mindst i Sønderborg-området – travlt med at forberede sig til og glæde sig til Spejdernes Lejr med ca. 40.000 spejdere, som finder sted på Kær Vestermark.

14. april 2024 112, Sønderborg

Første brand i år der skyldes brug af ukrudtsbrænder

14. april 2024 112

Lørdag aften kørte Beredskab Sønderborgs brandbiler til Kær Bygade, fordi der var brand i et skur, hvor der var brænde. “Vi fik slukket ilden og tjekket ekstra grundigt, så vi var sikre på, der ikke var glæder, som lå og ulmede”, sagde indsatsleder, Bo Olesen, til SønderborgNYT. Ejeren af brændeskuret fortalte til SønderborgNYT, at han […]

Læs mere...