Bevar Jordforbindelsen: Klimarigtighed og flere fly går ikke hånd i hånd

3. januar 2020 Politik

Fredag eftermiddag var den landsdækkende forening, Bevar Jordforbindelsen, på besøg i Sønderborg Lufthavn, hvor målet var at markere, det ikke giver mening at Sønderborg Kommune har ProjectZero og samtidig udvider lufthavnen.

Hvis trafikken i lufthavnen bliver lige så stor, som der drømmes om i byrådet, så kan der ikke reduceres en tilsvarende mængde CO2 på de områder, hvor ProjectZero kæmper for at gøre CO2-neutrale, mener foreningen.

“Kommunen vil lade kommende flyselskaber starte og lande gratis i en periode og derefter indfase en afgift. Vi mener, at flyrejser skal koste det, som de nu en gang koster”, siger Simon Grimstrup fra Bevar Jordforbindelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De otte medlemmer fra Bevar Jordforbindelsen er trukket i røde dragter.

“Den røde farve betyder stop og målet med aktionen er ikke at stoppe al flytrafik, men presse på for grønne løsninger. Det seneste års CO2-udledning ligger langt over målet for, hvad der måtte ledes ud, så vi skal handle her og nu”, siger Simon Grimstrup.

Erhvervsudvalgsformand Gerhard Bertelsen var også i Sønderborg Lufthavn, da aktionsgruppen på fredelig vis viste deres banner frem.

“De har en god sag og prøver at lægge pres på, at lufthavnen bliver grøn”, siger Gerhard Bertelsen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ligesom både borgmesteren og kommunaldirektøren, så mener erhvervsudvalgsformanden, at udvikling og bæredygtighed skal gå hånd i hånd.

“Heldigvis arbejder flyindustrien hårdt på at finde grønne løsninger til flyene”, siger han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen gør klar til Maskerade

29. november 2021 Uddannelse

I weekenden blev der øvet intenst af hele det hold, som er en del af Statsskolens årlige musical, der har premiere på fredag. Og mens der blev øvet, blev der også syet lystigt på det tøj, som skuespillerne skal have på. “Vi har generalprøve på onsdag og den dag er det afgangsklasser fra folkeskoler, som […]

Læs mere...