Biblioteket i Nordborg: Søren Stidsholt Nielsen gør dig klogere på færgefart

15. marts 2018 Kultur

Færgefart og Det Sydfynske Øhav er uløseligt forbundet.

På biblioteket i Nordborg kan du onsdag kl. 16.30 høre Søren Stidsholt Nielsen fortælle om alle 12 færgeruter i og omkring Øhavet syd for Fyn.

Søren Stidsholt Nielsen vil fokusere på færgeruten Bøjden-Fynshav, ligesom han også vil fortælle om Danmarks første nybyggede batteridrevne færge, Ellen, som fra foråret skal sejle mellem Als og Ærø, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Hør også om genbrug af øhavsfærger på havbunden, hos skrothandleren eller til nye formål og om overfarternes arbejdende besætninger på dæk, kommandobroer og i maskinen.

Søren Stidsholt Nielsen er redaktør på Fyns Amts Avis, og han har boet ved og sejlet i Det Sydfynske Øhav gennem flere end 45 år.

Søren Stidsholt Nielsen har udgivet bogen ”Øhavsfærger: sejlads og færgefolk i det sydfynske – fra vind og damp til diesel og el”.

Fri entré.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...