Biblioteket i Nordborg: Søren Stidsholt Nielsen gør dig klogere på færgefart

15. marts 2018 Kultur

Færgefart og Det Sydfynske Øhav er uløseligt forbundet.

På biblioteket i Nordborg kan du onsdag kl. 16.30 høre Søren Stidsholt Nielsen fortælle om alle 12 færgeruter i og omkring Øhavet syd for Fyn.

Søren Stidsholt Nielsen vil fokusere på færgeruten Bøjden-Fynshav, ligesom han også vil fortælle om Danmarks første nybyggede batteridrevne færge, Ellen, som fra foråret skal sejle mellem Als og Ærø, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Hør også om genbrug af øhavsfærger på havbunden, hos skrothandleren eller til nye formål og om overfarternes arbejdende besætninger på dæk, kommandobroer og i maskinen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Søren Stidsholt Nielsen er redaktør på Fyns Amts Avis, og han har boet ved og sejlet i Det Sydfynske Øhav gennem flere end 45 år.

Søren Stidsholt Nielsen har udgivet bogen ”Øhavsfærger: sejlads og færgefolk i det sydfynske – fra vind og damp til diesel og el”.

Fri entré.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Uddannelse, Sønderborg

Åbent Hus på Erhvervsakademi SydVest i Alsion i morgen lørdag

3. februar 2023 Uddannelse

Erhvervsakademi SydVest, EASV, i Sønderborg inviterer til åbent hus i morgen, lørdag den 4. februar, i Alsion, hvor alle interesserede kan kigge forbi. På dagen vil der være mulighed for at møde nuværende studerende, undervisere og vejledere. Det skriver EASV. Til åbent hus-arrangementet er der mulighed for at møde nuværende studerende samt undervisere og vejledere, […]

Læs mere...