Billeder: Festkoncert i Alsions Koncertsalen

31. oktober 2017 Kultur

Selveste A. P. Hansen kunne mandag aften byde velkommen i Koncertsalen i Alsion, hvor bygningens første 10 år skulle fejres med en festkoncert.

“Der er kun to stder i Europa, der har lige så god lyd, som der er her i Koncertsalen”, sagde tidligere borgmester A. P. Hansen i sin velkomst. Han fortalte, at under den første lydprøve i den færdigbyggede sal, sad der en masse teknikere med computere og måleudstyr.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Men der var også en gut, der bare lyttede og han sagde, at lyden var fantastisk”, sagde A. P. Hansen. Publikum kan høre for eksempel alle symfoniorkestrets instrumenter uanset hvilket sæde man sidder på. Og musikerne kan høre sig selv og de andre.

“Man skulle ellers tro, at blæserne ville overdøve alt for dem, der sidder lige foran”, sagde A. P. Hansen og kom så i tanke om, han havde skrevet en tale, men så gav han i stedet ordet til aftenens konferencier, Leif Maibom, der på sin humoristiske facon styrede gæsterne igenne en aften med Sønderjyllands Symfoniorkester, Sønderjysk Pigekor, Harald Haugaard Band med Helene Blum, et lille foredrag med Peter Vuust, Niels Lan Doky Trio med Amanda Thomsen og Tim Christensen.

“Og i pausen kan i se Sønderjyllands Danseakademi, som vil optræde for jer”, sagde Leif Maibom.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk