Billigere sodavand er lig med flere tykke danskere

27. juli 2014 Uncategorized

Det vil snart kunne ses i statistikkerne for folkesundheden, at sodavandssalget i første halvår af 2014 er steget markant som følge af bortfaldet af sodavandsafgiften 1. januar i år.

jpg” alt=”Vil du også veje mere – så benyt dig af de lave priser på sodavand.” width=”256″ height=”188″ /> Vil du også veje mere – så benyt dig af de lave priser på sodavand.

– Om et år eller to kan vi se det, når vi laver vores børneundersøgelse, siger Morten Grønbæk, der er direktør for Statens Institut for Folkesundhed, til Ritzau.

– Jeg vil bestemt tro, at vi vil kunne se en større forekomst af overvægtige børn, siger han og tilføjer:

– Det er et tilbageslag for den generelle folkesundhed, men vi er mest bekymrede for de børn, der på grund af det her får mere sodavand.

Morten Grønbæk sad i VK-regeringens Forebyggelseskommission, som anbefalede at hæve afgiften på sodavand. I 2013 trodsede et politisk flertal uden om Enhedslisten anbefalingen og fjernede sodavandsafgiften.

Et af argumenterne lød, at sodavand er lige usundt, hvad enten det bliver købt i Danmark eller i grænsebutikkerne.

– Forskning har vist, at hvis man sætter prisen på nydelsesmidler ned, så vil forbruget stige. Det handler om tilgængelighed – om der er mulighed for at købe det her og nu, til en overkommelig pris, siger Morten Grønbæk.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk