Billigere sodavand er lig med flere tykke danskere

27. juli 2014 Uncategorized

Det vil snart kunne ses i statistikkerne for folkesundheden, at sodavandssalget i første halvår af 2014 er steget markant som følge af bortfaldet af sodavandsafgiften 1. januar i år.

Vil du også veje mere - så benyt dig af de lave priser på sodavand.

Vil du også veje mere – så benyt dig af de lave priser på sodavand.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Om et år eller to kan vi se det, når vi laver vores børneundersøgelse, siger Morten Grønbæk, der er direktør for Statens Institut for Folkesundhed, til Ritzau.

– Jeg vil bestemt tro, at vi vil kunne se en større forekomst af overvægtige børn, siger han og tilføjer:

– Det er et tilbageslag for den generelle folkesundhed, men vi er mest bekymrede for de børn, der på grund af det her får mere sodavand.

Morten Grønbæk sad i VK-regeringens Forebyggelseskommission, som anbefalede at hæve afgiften på sodavand. I 2013 trodsede et politisk flertal uden om Enhedslisten anbefalingen og fjernede sodavandsafgiften.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et af argumenterne lød, at sodavand er lige usundt, hvad enten det bliver købt i Danmark eller i grænsebutikkerne.

– Forskning har vist, at hvis man sætter prisen på nydelsesmidler ned, så vil forbruget stige. Det handler om tilgængelighed – om der er mulighed for at købe det her og nu, til en overkommelig pris, siger Morten Grønbæk.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Politik, Sønderborg

Når det gælder penge til Arne-pension venter borgmesteren på KL

24. september 2021 Politik

Borgmester Erik Lauritzen har bemærket, at regeringen lægger op til, at det er ved at skrue på indsatsen på at hjælpe unge i arbejde, der skal findes penge til at finansere den kommunale del af Arne-pensionen. “Men først skal regeringen forhandle med KL og først derefter kan vi sige, hvor regeringen foreslår, vi skal finde […]

Læs mere...