Billigere sodavand er lig med flere tykke danskere

27. juli 2014 Uncategorized

Det vil snart kunne ses i statistikkerne for folkesundheden, at sodavandssalget i første halvår af 2014 er steget markant som følge af bortfaldet af sodavandsafgiften 1. januar i år.

Vil du også veje mere - så benyt dig af de lave priser på sodavand.

Vil du også veje mere – så benyt dig af de lave priser på sodavand.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Om et år eller to kan vi se det, når vi laver vores børneundersøgelse, siger Morten Grønbæk, der er direktør for Statens Institut for Folkesundhed, til Ritzau.

– Jeg vil bestemt tro, at vi vil kunne se en større forekomst af overvægtige børn, siger han og tilføjer:

– Det er et tilbageslag for den generelle folkesundhed, men vi er mest bekymrede for de børn, der på grund af det her får mere sodavand.

Morten Grønbæk sad i VK-regeringens Forebyggelseskommission, som anbefalede at hæve afgiften på sodavand. I 2013 trodsede et politisk flertal uden om Enhedslisten anbefalingen og fjernede sodavandsafgiften.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et af argumenterne lød, at sodavand er lige usundt, hvad enten det bliver købt i Danmark eller i grænsebutikkerne.

– Forskning har vist, at hvis man sætter prisen på nydelsesmidler ned, så vil forbruget stige. Det handler om tilgængelighed – om der er mulighed for at købe det her og nu, til en overkommelig pris, siger Morten Grønbæk.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2022 Kultur, Sønderborg

Officiel indvielse af kasernen den 10. oktober

28. september 2022 Kultur

Foreningerne har allerede fyldt Sønderborgs tidligere sergentskole og kaserne med liv, stemmer og aktiviteter. Derfor inviterer Sønderborg Kommune til officiel indvielse 10. oktober kl. 16.30 – 18.30. Interesserede kan blive klogere på både stedets militære historie og på fremtidens muligheder: Hvordan ser rummene ud, hvem der holder til her, og hvad de kan bruges til. […]

Læs mere...