Biogasanlægget i Kværs skaber lokale, grønne jobs

25. februar 2019 Sundeved Skrevet af: Michael Kjær

Beregninger fra Damvad Analytics viser, at biogasanlægget i Kværs i byggeperioden vil skabe mere end 220 job og 70 faste arbejdspladser, heraf 15 på selve biogasanlægget. Det oplyser ProjectZero.

Udover de grønne job er biogasanlægget i Kværs også en nødvendig del af fremtidens energisystem, som bygger på grøn strøm, grøn fjernvarme og grøn gas. Den grønne gas er en forudsætning for at stabilisere energisystemet og sikre energi, når solen ikke skinner og vinden ikke blæser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den grønne gas er også nødvendig for at kunne omstille transportsystemet, idet el på hverken kort eller mellemlang sigt forventes at kunne bruges til rung transport som busser og lastbiler, når lange strækninger skal tilbagelægges.

I Sønderborg indgår grøn gas allerede i den kollektive transportløsning, idet områdets 42 nye busser forventes forsynet med lokal biogas fra områdets egne produktionsanlæg og over de kommende år etableres biogasanlæg i Glansager og i Kværs.

Nature Energy-anlægget i Glansager har første spadestik i uge 9 og anlægget i Kværs befinder sig pt. i VVM-undersøgelsesfasen med henblik på byrådets efterfølgende behandling af Nature Energy´s ansøgning om etablering af biogasanlægget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samlet forventes de to anlæg at producere op til 71 mio. m3 biogas, som skal anvendes til at energiforsyne busserne, industrien og stabilisere energisystemet.

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...