Blæksprutterne brugte tid og penge på at indrette lokale de alligevel ikke må bruge

27. januar 2023 Sønderborg

Hos Blæksprutterne ligger begejstringen over at være flyttet til kasernen på et meget lille sted, fordi det ikke er muligt for dem at beholde alle deres kreative værksteder, som er vigtige for foreningen.

“Vi fik at vide, at vi kunne tage stenslibning, glasværksted, nørkle- og sy-værkstedet med, men vi måtte opgive vores betonstøberi. Det sagde vi tak for”, siger Tine Stolberg, som er ansat i Blæksprutterne. Herefter indstiller Blæksprutterne sig på at flytte fra Skovvej.

“Så får vi pludselig at vide, at vores ilt og gas, der bruges i glasværkstedet, ikke må være i de tildelte lokaler i kasernen og det gør, at vi sætter flytteplanerne på pause”, siger Tine Stolberg til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun fortæller, at det ender med, at Blæksprutterne får at vide, at ovnene, som bruges til glaskunst kan være i kasernens tidligere køkken, som ligger i kælderen.

“Det synes vi, er glimrende og vi rydder op i lokalet og får en elektriker til at sætte strøm til en ekstra stikkontakt, som vi skal bruge, vi begynder at sætte lamper op og vi henter tilbud på en emhætte, som skal hænge over ovnen – og så kommer der besked om, at vi alligevel ikke må være i det tidligere køkken”, siger Tine Stolberg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun forklarer, at det er Brandtilsynet, som siger, at køkkenet ikke må bruges som opholdslokale. Ovnen må gerne være der.

“Vi kan ikke sidde i de andre lokaler – som vi har på en anden etage i kaserne – og gøre vores glas klar til brænding og så bære de tunge plader ned i kælderen”, siger hun og fortæller, at de forgæves har forsøgt at tale med Kultur, Idræts og Fritidsforvaltningen om en brugbar løsning.

“Vi prøvede at forklare forvaltningen, at vi aldrig ville have brugt penge på at gøre et lokale i stand, hvis vi ikke havde fået at vide, vi måtte bruge det, men der trækkes bare på skuldrene. Jeg mener, at en aftale er en aftale”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kultur, Idræts og Fritidschef Morten Fogh er slet ikke enig i det, som Blæksprutterne siger:

” Jeg tager afstand fra synspunkterne. Alle foreninger ikke kan få præcist en-til-en som det, de kom fra, men alle må tilpasse sig de nye omgivelser og de muligheder, der byder sig. Såfremt Blæksprutterne ønsker en dialog om forholdet, så tager vi den gerne direkte og ikke i pressen”.

“Vi glæder os over, at kommunen med kasernen har skabt nogle fantastiske rammer, som mange foreninger allerede er glade for at benytte og andre ser frem til at tage i brug”, siger Morten Fogh.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...