Blæksprutternes John Petersen har lavet smykker som Dronningen havde bestilt

9. juni 2020 Sønderborg

På hjørnet af Perlegade og Rønhavepladsen har Blæksprutterne lejet lokaler, hvor alle og enhver er vlekomne til at kigge indenfor og se noget af al den husflid, som Blæksprutterne byder på. Foreningen har flere ‘værksteder’ hvor dygtige mennesker er klar til at lære fra sig på en længere række kursusforløb.

John Petersen er i lokalet på Perlegade et par gange om ugen, hvor han sliber smykkesten og til august skal han undervise på et smykkekursus hos Blæksprutterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

At John Petersen er dygtig til at slibe sten, så de bliver til flotte smykker, er der ingen tvivl om.

“Jeg har lavet en smykkeserie til Dronningen og jeg har lavet smykker til Finlands statsminister og til det grønlandske hjemmestyre”, siger John Petersen til SønderborgNYT.

I 1986 rejste John Petersen til Grønland, hvor han skulle hjælpe sin far med at finde smykkesten, altså sten, der kan forvandles til smykker, når man sliber dem.

“Vi fandt de sten, vi ledte efter og begyndte at slibe dem. På den måde blev min hobby pludselig min levevej og selvom planen var at jeg ville være i Grønland i et år, så blev jeg der i 23 år”, siger John Petersen og fortæller, at han forresten også har lavet ‘Julemandens Ønskesten’, som blev set i hele verden.

John Petersens far blev på Grønland i hele 45 år.

Hvis du kigger indenfor i Blæksprutternes lokale kan du se John Petersens stensmykker og de to dage i ugen, hvor han er der, kan du se ham slibe og måske lade dig inspirere til at være med blandt kursisterne, når de skal i gang med at slibe sten på Skovvej til august.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk