“Blod og Jord” – Hør om unge mænd der gik i krig for Nazityskland

8. oktober 2018 Kultur

På biblioteket i Broager kan du torsdag den 11. oktober kl. 16.30 høre Jørn Tranekjær Andresen fortælle om bogen ”Blod og jord” og om baggrunden for den dramatiske grænselandsfortælling fra 2. verdenskrig.

”Blod og jord” er en dokumentariske fortælling om fire unge mænd fra henholdsvis det tyske og det danske mindretal, der under 2. verdenskrig – nogle frivilligt, andre indkaldt – trækker i trøjen og kæmper for Nazi-Tyskland, skriver biblioteket.

De fire forlader hjemmet i det dansk-tyske grænseland og hvirvles ind i krigen, hvor de bliver vidner til ødelæggelser og grusomheder ved fronten, oplever ragnarok i førerbunkeren i Berlin på tidspunktet for Hitlers selvmord, sendes i krigsfangelejr og trækkes gennem efterkrigstidens retslige opgør.

Alt sammen beskrevet på baggrund af personlige breve, dagbogsoptegnelser, interviews og erindringer suppleret af historiske detaljer og fakta.

Under besættelsen virker en af bogens hovedpersoner, Hans-Egon Nicolai Petersen, kortvarigt i Broager som præstevikar for den nazificerede tyske menighed, og langt senere i en helt anden fredelig tid bliver han ansat som folkekirkepræst for den tyske menighed i Sønderborg.

Det koster ikke noget at lytte med – og man møder bare op.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

Antallet af lokale Corona-smittede er 2500

23. januar 2022 COVID-19

Siden lørdag eftermiddag er antallet af Corona-smittede i Sønderborg Kommune steget med 144, så det samlede antal personer, der gennem den seneste uge er smittet med Corona – ifølge Statens Serum Institut – nu er oppe på 2500. På landsplan er der det seneste døgn konstateret 42.018 nye smittede. 813 er indlagt på sygehus – […]

Læs mere...