“Blod og Jord” – Hør om unge mænd der gik i krig for Nazityskland

8. oktober 2018 Kultur

På biblioteket i Broager kan du torsdag den 11. oktober kl. 16.30 høre Jørn Tranekjær Andresen fortælle om bogen ”Blod og jord” og om baggrunden for den dramatiske grænselandsfortælling fra 2. verdenskrig.

”Blod og jord” er en dokumentariske fortælling om fire unge mænd fra henholdsvis det tyske og det danske mindretal, der under 2. verdenskrig – nogle frivilligt, andre indkaldt – trækker i trøjen og kæmper for Nazi-Tyskland, skriver biblioteket.

De fire forlader hjemmet i det dansk-tyske grænseland og hvirvles ind i krigen, hvor de bliver vidner til ødelæggelser og grusomheder ved fronten, oplever ragnarok i førerbunkeren i Berlin på tidspunktet for Hitlers selvmord, sendes i krigsfangelejr og trækkes gennem efterkrigstidens retslige opgør.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alt sammen beskrevet på baggrund af personlige breve, dagbogsoptegnelser, interviews og erindringer suppleret af historiske detaljer og fakta.

Under besættelsen virker en af bogens hovedpersoner, Hans-Egon Nicolai Petersen, kortvarigt i Broager som præstevikar for den nazificerede tyske menighed, og langt senere i en helt anden fredelig tid bliver han ansat som folkekirkepræst for den tyske menighed i Sønderborg.

Det koster ikke noget at lytte med – og man møder bare op.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
3. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Helge Thiesen stopper efter flere end 30 år som havneassistent

3. februar 2023 Erhverv

Fredag bliver en arbejdsdag, som havneassistent Helge Thiesen altid vil huske. Det er nemlig den sidste af rigtig mange dage, hvor han troligt er mødt op ved havnen i Sønderborg. “Jeg begyndte i 1990 og nu vil jeg på efterløn”, siger Helge Thiesen til SønderborgNYT. Havnefoged Anders Husted fortalte torsdag til SønderborgNYT, at han har […]

Læs mere...