Bøffelkobbelhusets Venner får tildelt en stor fane

11. juni 2018 Kultur

Bøffelkobbelhusets Venner får på Valdemars Dag, den 15. juni, tildelt en stor fane af Danmarks-Samfundet.

Traditionen tro vajer Dannebrog hvert år den 15. juni fra et utal af flagstænger over det ganske land. Det er dagen, hvor vi fejrer vort smukke flag. Vort flag er jo det ældste og et af de smukkeste flag i verden. At det er smukt, kan vi tillade os at sige, idet det blev kåret som det smukkeste flag ved åbningen af Suezkanalen i 1869 og igen i 2014.

Der er ikke noget så dansk, som at se en skov af rød/hvide flag over et sommerhus- eller kolonihaveområde – ganske særligt på en sommerdag med blå himmel, skriver Danmarks-Samfundet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bøffelkobbelhuset.

Danmarks-Samfundet, Storkøbenhavn, har festgudstjeneste i Holmens Kirke, hvorunder der uddeles flag og faner. Danmarks-Samfundet har i årenes løb alene i Storkøbenhavn uddelt mere end 5000 flag, og faner til foreninger, der har søgt herom.

Artiklen fortsætter under annoncen

Uddeling af flag og faner foretages i år af Camilla af Rosenborg.

Talen for Dannebrog holdes af, kammerherre, oberstløjtnant Christian Eugen-Olsen.

Der vil være musik og sang ved Politiets Sangkor og Kvindelige Marineres Musikkorps.

Efter højtideligheden i kirken vil der, med 8. Regiments Musikkorps København i spidsen, formeres faneoptog gennem Københavns gader til Rosenborg Eksercerplads.

Der vil være musikalsk indslag ved TRUT Brass Band, 8. Regiments Musikkorps og Politiets sangkor. Og her overrækkes ”Årets Valdemar” til Garderhøjfortets Venner af Camilla af Rosenborg

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle, der tidligere har modtaget flag eller fane fra Danmarks-Samfundet, opfordres til at møde frem og deltage i festlighederne i Holmens Kirke og det efterfølgende faneoptog.

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. januar 2022 Kultur, Sønderborg

Hør historien om de gamle gårde og huse i Ulkebøldam

26. januar 2022 Kultur

Biblioteket har inviteret Helmer Sander-Larsen fra Lokalhistorisk Arkiv Ulkebøl til Multihuset Ulkebøl, hvor han på tirsdag klokken 16:30 vil fortælle om historien om gamle gårde og huse i Ulkebøldam. Du kommer til at høre om ejendommene og om de mennesker, der har boet der. Det skriver biblioteket i en pressemeddelelse. Helmer Sander-Larsen, som er fra […]

Læs mere...