Børn fejrer Egernsundbroen med tegninger

19. juni 2018 Kultur

Børnehuset Himmelblå er sammen med otte andre institutioner inviteret til at lave en kunstudstilling under Egernsundbroen i forbindelse med broens fødselsdag. Pædagog Petra Abel Hansen fra Himmelblå har taget udfordringen op og er gået til opgaven som en del af en læringsproces.

”Vi vil gerne arbejde med noget der relaterer til børnenes hverdag og dermed giver mening og god udvikling for børnene – og det gør en bro. De kører tit over en  bro, vi har spillet teater under en bro, børnene fotograferer broen, som de ser den, for at kunne snakke om broens funktion”, siger Petra Abel Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Broen kan forbindes med netop de begreber, man skal have styr på som 5-årig: ovenpå, nedenunder, foran, ved siden af, igennem og over”.

 

Kunstner Vibeke Fonnesberg har været på besøg hos storebørnsgruppen i Himmelblå en hel formiddag, hvor de netop arbejdede med deres tegninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Måske har de fået ideer fra mig, men jeg har da i høj grad også fået idéer fra børnene. Det har været til stor inspiration at arbejde med børnene i Himmelblå – de tænker helt fantastiske tanker om en bro”, siger Vibeke Fonnesberg i en pressemeddelelse

 

Artiklen fortsætter under annoncen

Vibeke Fonnesberg står, sammen med Kunststigruppen under Gråsten Forum, bag ideen om at udsmykke Egernsundbroen på Alnorsiden den 23. juni til broens fødselsdag.  

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk