Børn- og Uddannelse: Politikerne vil have fakta på bordet

12. august 2015 Politik
kkc3

En af mange klager går på, at børn tager voldsomt på, når de bor på Alssund Børne- og Ungdomscenter.

Der er borgere, der ved, at ikke meget er blevet bedre på Alssund Børne- og Ungdomscenter siden den store hovedrengøring i forbindelse med Socialtilsyn Syds besøg sidste år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er også ansatte, der anonymt siger det samme.

Det er heller ingen hemmelighed, at Landsforeningen Ligeværd i mange tilfælde er særdeles utilfredse med den behandling deres børn og unge får fra Sønderborg Kommune.

Det seneste nye er, at enkelte byrådspolitikere er begyndt at tænke på, at de mennesker, der beklager sig, faktisk kan have ret. Almindeligvis spørger de folkevalgte forvaltningen, når der dukker en sag op i medierne eller gennem en personlig henvendelse fra en borger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Svaret fra Børne- og Uddannelsesforvaltningen er som regel, at der ikke er noget at komme efter.

Sådan kan svaret også have været, inden det sociale tilsyn dukkede op på børneinstitutionen.

Ingen områdechefer med til møde

Men på onsdagens møde i Børne- og Uddannelsesudvalget er det planen, at blot direktøren fra forvaltningen og så politikerne deltager.IMG_6895

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er nødt til at få styr på de mange sager, så vi ved, hvad der er op og ned”, siger en kilde hos kommunen til SønderborgNYT. Derfor skal der ikke sidde medarbejdere og bortforklare eller bagatellisere klagepunkterne, når politikerne disker dem op.

Uanset årsagen til de mange klager i Børne- og Uddannelsesforvaltningen, så vil de falde tilbage på politikerne, når vi jo har en politisk styret kommune.

Politikerne har et medansvar for, at udsatte børn får det bedre, når kommunen hjælper dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juli 2021 Kultur, Sønderborg

Vores Sønderborg sørger for musik i byen

24. juli 2021 Kultur

Lørdag formiddag klokken 11 begyndte Down Town Dynt at spille i Apotekerhaven og en stor del af deres fanskare var på plads, så de kunne få det hele med. “Ja, vi starter en time tidligere end annonceret og det skyldes, at jeg skal videre til et andet job”, sagde Brian O’Driscoll, som sammen med sin […]

Læs mere...