Børne-kunst sætter spot på sprøjtegifte og plastic-forurening

19. april 2019 Kultur

Langfredag åbnede børnenes kunstudstilling på slottet i Sønderborg, hvor Riddersalen var fyldt med værker, som fortæller, hvilke tanker børn sig om klimaudfordringerne.

Udstillerne er danske og tyske skolebørn, som under vejledening af kunstnerne Rick Towle og Jophannes Caspersen, tog afsæt i de udfordringer, der i vores fælles natur og i havet omkring os.

“Projektet rækker ned over den dansk-tyske grænse, kunst er uden grænser og det er miljøproblemer også. Børnene i projekte er danske og tyske – og de arbejdede virkeligt godt sammen, trods de sproglige udfordringer. Jeg tror, de fandt ud af, at kunst er et grænseoverskridende sprog”, sagde Rick Towle i forbindelse med udstillingens åbning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fra byrådet var det Jesper Koch, der fortalte, at han synes, det er vigtigt, at børn giver udtryk for, hvordan de ser fremtiden.

“Det er vigtigt, at vi voksne lytter til børnene, fordi det jo er dem, der skal tage over efter os”, sagde Jesper Koch.

“Og så lægger udstillingen jo op til Verdensmålsfestivallen, som snart finder sted”.

Udstillingen kan ses på Sønderborg Slot i åbningstiden – og udstillingen bliver en del af Verdensmålfestivallen i Perlegade, på Rønhaveplads og i Apotekerhaven den 26. og 27. april.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2021 Uncategorized

Vand på Sønder og Nørre Havnegade

5. december 2021 Uncategorized

Søndag aften kom vandet op på Sønder Havnegade og ved Nørre Havnegade – ud for Promenadens ishus – steg vandet udenfor afspærringen, mens der var tørt indenfor den. Ved Rytterstatuen var der også vand på gaden. Vandstanden toppede omkring klokken 20, hvor DMI havde varslet at vandstanden ville være op til en meter over daglig […]

Læs mere...