Børneland: Hedder det Oldemorløb ?

20. juni 2014 Kultur

Allerede i 1920 var aktiviteter for børn en del af Ringriderfesten i Sønderborg – og på en gammel film opdagede Ringriderkomiteen en leg fra netop 1920 – og den genoplives i Børneland i år.

Her er stangen, der skal løbes med... hvad hedder den leg?

Her er stangen, der skal løbes med… hvad hedder den leg?

Artiklen fortsætter under annoncen

–  Den går ud på, at børnene løber på en bane med en stang, hvor der skal ligge en kugle på enden. Taber man kuglen, så skal der bruges tid på at samle den op og lægge den på plads, inden man løber videre til mål, siger Ringriderkomiteen. Hver dag kåres dagens hurtigste, der selvfølgelig får en præmie.

– Vi kan ikke finde ud af, hvad legen hedder, så vi kalder det for Oldemorløb. Hvis der er en, der kender det rigtige sønderjyske navn på legen, så skifter vi til det rigtige – og vi har en erkendtlighed klar til den person, der kan gøre os alle sammen klogere, siger Benny Engelbrecht, som er formand for Børnekomiteen.

Artiklen fortsætter under annoncen

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Borgmesteren har gennem fire år formået at samle hele Byrådet

28. september 2021 KV21

Byrådsmedlem Jan Prokopek Jensen, skriver: Her fra mig er der stor ros til alle byrådets partier for at lykkes med at indgå et budgetforlig i et godt samarbejde for fjerde gang i denne byrådsperiode – og endda i et valgår. Det er imponerende, fire budgetforlig ud af fire mulige. I sidste valgkamp blev det fra […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49