Børneland: Hedder det Oldemorløb ?

20. juni 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Allerede i 1920 var aktiviteter for børn en del af Ringriderfesten i Sønderborg – og på en gammel film opdagede Ringriderkomiteen en leg fra netop 1920 – og den genoplives i Børneland i år.

Her er stangen, der skal løbes med... hvad hedder den leg?

Her er stangen, der skal løbes med… hvad hedder den leg?

Artiklen fortsætter under annoncen

–  Den går ud på, at børnene løber på en bane med en stang, hvor der skal ligge en kugle på enden. Taber man kuglen, så skal der bruges tid på at samle den op og lægge den på plads, inden man løber videre til mål, siger Ringriderkomiteen. Hver dag kåres dagens hurtigste, der selvfølgelig får en præmie.

– Vi kan ikke finde ud af, hvad legen hedder, så vi kalder det for Oldemorløb. Hvis der er en, der kender det rigtige sønderjyske navn på legen, så skifter vi til det rigtige – og vi har en erkendtlighed klar til den person, der kan gøre os alle sammen klogere, siger Benny Engelbrecht, som er formand for Børnekomiteen.

Artiklen fortsætter under annoncen

billede

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil bygge til

19. juni 2024 Uncategorized

Rema 1000 på Nørrekobbel vil gerne udvide og det kræver mere plads. “Derfor har de søgt om at købe mere jord af kommunen og vi sætter derfor et areal til salg, som de har har mulighed for at byde på”, siger borgmester Erik Lauritzen efter Økonomiudvalgets møde i dag, onsdag. “Der er en legeplads og […]

Læs mere...