Børneland: Hedder det Oldemorløb ?

20. juni 2014 Kultur

Allerede i 1920 var aktiviteter for børn en del af Ringriderfesten i Sønderborg – og på en gammel film opdagede Ringriderkomiteen en leg fra netop 1920 – og den genoplives i Børneland i år.

Her er stangen, der skal løbes med... hvad hedder den leg?

Her er stangen, der skal løbes med… hvad hedder den leg?

Artiklen fortsætter under annoncen

–  Den går ud på, at børnene løber på en bane med en stang, hvor der skal ligge en kugle på enden. Taber man kuglen, så skal der bruges tid på at samle den op og lægge den på plads, inden man løber videre til mål, siger Ringriderkomiteen. Hver dag kåres dagens hurtigste, der selvfølgelig får en præmie.

– Vi kan ikke finde ud af, hvad legen hedder, så vi kalder det for Oldemorløb. Hvis der er en, der kender det rigtige sønderjyske navn på legen, så skifter vi til det rigtige – og vi har en erkendtlighed klar til den person, der kan gøre os alle sammen klogere, siger Benny Engelbrecht, som er formand for Børnekomiteen.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Flyttede tilbage Sønderborg og skabte et energi-rigtigt drømmehus

14. maj 2021 Samfund

Den smukke natur, familien og Sønderborgernes venlige og imødekommende væsen, fik Marianne Albers, sammen med sin familie til, at flytte fra København tilbage til Sønderborg og fandt en bungalow-villa som de energi-renoverede og omdannet til deres drømmebolig. For Marianne Albers og hendes mand har huskøbet og en efterfølgende gennemgående energi-renovering, på alle måder været en […]

Læs mere...