Børneland: Hedder det Oldemorløb ?

20. juni 2014 Kultur

Allerede i 1920 var aktiviteter for børn en del af Ringriderfesten i Sønderborg – og på en gammel film opdagede Ringriderkomiteen en leg fra netop 1920 – og den genoplives i Børneland i år.

Her er stangen, der skal løbes med... hvad hedder den leg?

Her er stangen, der skal løbes med… hvad hedder den leg?

Artiklen fortsætter under annoncen

–  Den går ud på, at børnene løber på en bane med en stang, hvor der skal ligge en kugle på enden. Taber man kuglen, så skal der bruges tid på at samle den op og lægge den på plads, inden man løber videre til mål, siger Ringriderkomiteen. Hver dag kåres dagens hurtigste, der selvfølgelig får en præmie.

– Vi kan ikke finde ud af, hvad legen hedder, så vi kalder det for Oldemorløb. Hvis der er en, der kender det rigtige sønderjyske navn på legen, så skifter vi til det rigtige – og vi har en erkendtlighed klar til den person, der kan gøre os alle sammen klogere, siger Benny Engelbrecht, som er formand for Børnekomiteen.

Artiklen fortsætter under annoncen

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Samfund, Sønderborg

Kommunen er begyndt på at skrue ned for varmen

27. september 2022 Samfund

I sidste uge begyndte Sønderborg Kommunes Drift & Service-afdeling på arbejdet med at skrue ned for temperaturen til 19 grader i kommunale bygninger som kontorbygninger, folkeskoler og sfo’er. Det kan derfor være en god idé, at give børn i folkeskoler og sfo’er en ekstra trøje og et par tykke sokker eller hjemmesko med i løbet […]

Læs mere...