Bogcafé: Hvis du skal møde Flemming Jensen, skal du skynde dig

4. maj 2015 Kultur

Hvis du endnu ikke har sikret dig en plads, når Brecklings Bogcafé på søndag siger velkommen til skuespiller og 10177230_930340077011168_7930479444019443014_nforfatter Flemming Jensen, så er det på høje tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er ganske få billetter endnu, så vil man opleve en anden side af Flemming Jensen end den der snart skal ses i Sønderborg Sommerrevy, så er det om at komme ind på Café Figo og få købt en”, siger Allan Breckling til SønderborgNyt.

Der er muligthed for at spise fra kl. 17.30 og klokken 19 begynder Allan Breckling og Flemming Jensen deres samtale.

Hvis du både vil høre Flemming Jensen og spise stegt flæsk med persillesovs, så koster det 259 kroner.

Prisen uden spisning er 175 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Allan Breckling har brugt de seneste uger på at læse bøger af Flemming Jensen, så han er klædt grundigt på til sin egen rolle som interviewer.

“Flemming Jensen mester flere slags bøger og har blandt andet udgivet en bog med afsæt i hans år som lærer i Grønland, en krimi og så en tankevækkende bog om det at være natpisser”, siger Allan Breckling. Især den sidste af bøgerne skal der snakkes mere om på Bogcafé.

Tvivler på Gud

Vi har vel alle hørt, at der ovenover alt sidder en Gud, som spreder godhed omkring sig og at den drysser ned over hvert eneste menneske. Alt, hvad der sker, kommer fra gud og han har en mening med det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hvoran er det muligt at hamre sig selv over fingeren, spørger Flemming Jensen?

Hvordan er det muligt at hamre sig selv over fingeren, når Gud våger over os, spørger Flemming Jensen?

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det fremgår af Flemming Jensens bog, at det kan være være svært at tro på den gode Gud”, siger Allan Breckling.

En nat, hvor Flemming Jensen var oppe for komme af med vandet, gik han i gang med at slå et søm i væggen. Og pludselig hamrer han sig selv over fingeren.

Hvordan kan sådan noget ske?

“Hvis der er en god Gud, der vil os alle det bedste, så skulle det jo være umuligt”, skriver Flemming Jensen.

Det var bare et enkelt eksempel på de underlige ting, som den yderst produktive forfattere undres over, mens resten af Danmark ligger og sover.

Artiklen fortsætter under annoncen

Glad for opbakningen

Allan Breckling er klar til tage imod Flemming Jensen.

Allan Breckling er klar til tage imod Flemming Jensen.

Allan Breckling glæder sig over, at hans bogcafeer er en succes.

“Jeg synes at sønderborgensere er gode til at komme og lytte med, Jeg er selvfølgelig også glad for, der kommer gæster fra Aabenraa, Kolding og andre byer”, siger Allan Breckling.

Det er ikke længe siden, Allan Breckling var i København for at møde forfattere, han kan invitere til Sønderborg. Og det viste sig, at der er rigtigt mange københavnske forfattere og også skuespillere, der har hørt om Brecklings Bogcafé.images

“Uwe Wolffs Fond og Kulturstyrelsen støtter bogcafeen og det er jeg glad for, fordi det betyder, at budgettet lige hænger sammen”, siger Allan Breckling.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 Erhverv, Sydals

Drømmer du om et stort plankebord på syv meter?

29. juli 2021 Erhverv

FAWL, From Als With Love, som laver unikke plankeborde og meget andet unikt håndværk i træ, har netop fået nogle lange egeplanker hjem fra Frankrig. Så drømmer du om et flot og unikt spisebord eller konferencebord, der er op til syv meter langt, så kan FAWL både lave det – helt efter dine ønsker – […]

Læs mere...