Bogcafé: Jan Hertz’ samtale med Morten Grunwald er åben for spontane tanker

30. oktober 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Når Jan Hertz og Morten Grunwald besøger Brecklings Bogcafé på Hotel Comwell i Sønderborg i december, så er det meningen, at de gæster, der har sikret sig en billet, bliver lidt klogere på, hvad det vil sige at være en succesfuld skuespiller.

Foto: Brian McClair Fogh

Foto: Brian McClair Fogh

Jan Hertz og Morten Grunwald har tidligere været gæster i Brecklings Bogcafé – og det besøg var så stor en succes, at Allan Breckling igen sætter scenen med de to personer i hovedrollerne.

“Min opgave er at føre en samtale med Morten Grunwald. Vel at mærke en samtale, der kommer rundt i Morten Grunwalds skuespillerliv”, siger Jan Hertz til SønderborgNYT.

Jan Hertz er selv skuespiller og har desuden stor succes som instruktør på flere teatre i Skandinavien. Han har flere gang instrueret Sønderborg Sommerrevy og har også givet gode råd til Alsrevyen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtale er ret frit

“Når Morten Grunwald og jeg går i gang med vores samtale, så er formen ret fri. Vi skal ikke følge et manuskript, så vi er ikke bundet. Til gengæld skal jeg have stor føling med café-gæsterne og mærke, hvor det er, de gerne vil hen, hvad de gerne vil høre om”, siger Jan Hertz om sin rolle i den oplevelse, der venter i Brecklings Bogcafé.

Morten Grunwald vil fortælle om sin rolle i rækken af Olsenbande-filmene og alle de andre film, han har haft succes med. Han fortæller om Østre Gasværk, om sin tid som teaterdirektør og om det spændende ved at stå på en teaterscene, hvor alt kan ske.

Artiklen fortsætter under annoncen

“På film kan man optage en scene igen og igen, indtil den sidder lige i skabet. På en teaterscene skal alt lykkes i første forsøg”, sagde Morten Grunwald sidst han besøgte Brecklings Bogcafé.

Jan Hertz går også og tænker på turen til Sønderborg.

“Jeg tror, der er nogle af de gæster, som kommer, der har tænkt på, hvad det mon er, der gør, at Olsenbanden og også Matador bliver så store successer. Både herhjemme og i Tyskland”, siger han.

Hvad gør Olsenbanden til folkelig succes?

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvad er det, som gør, at Balling rammer både høj og lav i de film – og gør det på en måde, så vi ikke glemmer dem”.morten-grunwald-2016-63

Hvis der er bogcafé-gæster, der gerne vil have Morten Grunwald til at fortælle sine tanker om det, så kan de håbe, at Jan Hetz spørger ham om det.

“Jeg kan også finde på at spørge publikum, om de har nogle spørgsmål”, siger Jan Hertz.

Hvis du køber dig en billet til Brecklings Bogcafe til den 4. december, så bliver du meget klogere på Morten Grunwalds flotte karriere og du kommer til at opleve, hvordan en samtalepartner som Jan Hertz trækker på sin store viden fra et liv på og med “de skrå brædder”.

Sådan gør du

Du kan ringe til Brecklings Bogcafé på telefon 5240 6616 alle dage efter kl. 16.

Du kan også sende en mail til acharling@gmail.com – og så skal du huske at skrive navn og antal billetter.

Billetbestillinger gælder først, når der er betalt.

Hvis du skal nyde en lækker anretning fra Hotel Comwells køkken, inden Morten Grunwald og Jan Hertz træder frem, så skal du komme kl. 13:45 – de to gæster er klar til at sætte gang i samtalen fra kl. 15.00.

Pris med anretning er 299 kroner og uden anretning koster det 225 kroner at være med.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...