BogCafé: Linda Lassen om det stille oprør mod det preussiske

12. januar 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Det sker nogle få gange, at man falder over en bog, der er svær at slippe igen, når ført pupillerne er begyndt at bevæge sig hen over linierne. Og sådan en bog er “Men sko må jeg ha’”. Den fortæller Linda Lassen om i Brecklings BogCafé på Café Figo den 4. februar kl. 19.

Linda Lassen er kvinden bag den gribende bog: Men sko må jeg ha'

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er forfatter Linda Larsen, som har kigget i det lokalhistoriske arkiv og dundet materiale, så hun efter meget lang research kunne sætte sig til tasterne og skrive bogen om vandrelærerinde Henriette Gub.

Hele handlingen foregår i tiden under preussisk flag og den stiller spørgsmåltegn ved, om de politisk korrekte handlede klogt og til det fælles bedste.

“Hvis en lærer ikke skrev under på en troskabserklæring, så blev han fyret – og det var jo politisk korrekt. Men var man loyal, så kunne man dæmme op for alt det tyske fra sin plads ved katederet”, siger Linda Lassen. Og når man læser hendes bog, så oplever man, hvordan det var at balancere et liv som dansksindet under et herredømme, der kun have øje for alt, hvad der er tysk.

Artiklen fortsætter under annoncen

10445927_882488278463015_625508149103578614_n“Henriette Gub og Knud Sørensen, som læseren møder i min bog, har levet her på egnen – og deres slægter er her stadig”, siger Linda Lassen til SønderborgNyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun forklarer, at hendes bog er i biografisk roman. Altså at den handler om rigtige mennesker, der har levet et liv. Men fordi det ikke er til at beskrive alting præcis, så er der en del tilføjet – og det gør bogen til en roman.

Linda Lassen bor i Gråsten. Hun kom hertil fra Fyn via en lille omvej til Grønland.

Den tidligere lærer har hele 30 bøger bag sig. De fleste er skønlitteratur – både til børn, unge og voksne.

Tilmelding og betaling på Café Figo.