Bogcafé: Mød forfatteren bag Modstand – Frihedskampens rødder

28. april 2016 Kultur

Brecklings Bogcafé på Hotel Comwell har næste gang modstandskampen på programmet med forfatteren Niels-Birger Danielsen og den professionelle oplæser Sune Pilgaard.bogcafe

“Det er rystende læsning – en ren gyser!”

Siger Allan Breckling, som glæder sig over at præsentere sin næste bogcafé på Hotel Comwell søndag 15.

Artiklen fortsætter under annoncen

maj kl. 15 på hotellet Comwell, der er cafeens nye hjemsted.

Forfatteren denne gang er historikeren Niels-Birger Danielsen, som har taget fat på en helhedsskildring af modstandskampen i Danmark under besættelsen ved hjælp af de mange nye kilder, der efterhånden er adgang til. Det første bind af et stort anlagt trebindsværk, ”Modstand – Frihedskampens rødder”, er udkommet, og de følgende bind udkommer henholdsvis senere på året og næste år.

Sune Pilgaard læser op

Medvirkende er også Sune Pilgaard, som er skuespiller og professionel oplæser.

I første bind af modstandstrilogien, der omhandler årene 1933-1942, skildres en lang række unge mennesker, der gik ind i modstandskampen med vidt forskellige baggrunde og ud fra vidt forskellige motiver: Nogle ud fra principiel militaristisk ære, andre ud fra lede over nazismen, nogle i oprør over regeringens samarbejdspolitik og andre for kommunismen.

Det er spændende skæbner, som skildres levende i bogen og som nok skal få pustet liv i sig ved Sune Pilgaards oplæsning.

Bogcafeen slutter med åben debat og signering af bøger.

Niels Birger-Danielsen har tidligere skrevet biografier om gestapochefen Karl Heinz Hoffmann og om den tyske rigsbefuldmægtigede i Danmark, Werner Best. Han holder også foredrag om nazismen og besættelsen.

Man kan vælge at komme til foredraget kl. 15 – det koster 109 kr., eller man kan komme kl. 14 og begynde med en let anretning fra køkkenet på Hotel Comwell og så koster det samlet 179 kr.

Billetter kan bestilles dagligt på tlf. 52 40 66 16 fra kl. 12 eller på e-mail: acharling@gmail.com

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk