Bogcafé: Sune Pilgaard roser bogen Modstand til skyerne

7. maj 2016 Kultur

Det er forfatteren Niels-Birger Danielsen, der gæster den næste udgave af Brecklings Bogcafé på Hotel Comwell i Sønderborg, hvor han vil fortælle om bogen Modstand.

Værten Allan Breckling synes, der skal læses nogle passager op fra bogen og det gør Sune Pilgaard.

“Jeg har selvfølgelig læst bogen og må da indrømme, at jeg tænkte på, at modstandshistorien har vi da hørt rigtigt meget om”, siger Sune Pilgaard til SønderborgNYT. Men Sune Pilgaard blev fanget af det første bind af værket: Modstand. Nu går han og venter spændt på bind to og bind tre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er faktisk den første bog, jeg læser om modstandskampen, hvor tingene ikke er farvet på nogen som helst måde. Alt fortælles både levende og nøgternt”, siger Sune Pilgaard.

Og selvom der er skrevet og sagt meget om besættelsesårene, tør Sune Pilgaard alligevel kalde Niels-Birger Danielsens Modstand for fremragende.

“Især er det spændende, Niels-Birger Danilesen har fået fat i den træge start, der var, inden modstandsbevægelsen rigtigt kom i gang”, siger Sune Pilgaard, der har hørt om modstandskampen fra nærmeste hånd:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Min far var en del af det”, siger han.

Kom og bliv klogere

Det er forfatterens store research, der gør, at hans Modstand skiller sig ud fra de andre bøger om samme emne. Selvfølgelig også, at han skriver uden at farve det hele.

“Derfor kan enhver, der har interesse i Anden Verdenskrig og modstandskampen blive klogere på de mørke år”, siger Allan Breckling, der håber, at sønderborgenserne bakker op om arrangementet.

Tid og sted

Brecklings Bogcafé er på Hotel Comwell søndag den 15. maj kl. 15.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det koster 109 kroner at deltage.

Fra klokken 14 byder Hotel Comwell på en let anretning og ønsker man at nyde den, bliver den samlede pris 179 kroner.

Billetter – med eller uden anretning – bestilles hos Brecklings Bogcafé alle dage fra kl. 12 på telefon 5240 6616 eller via mail: acharling@gmail.com

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Politik, Sønderborg

Borgerne kan stadig tippe kommunen om ulovligheder via Whistleblowerordningen

8. februar 2023 Politik

På Økonomiudvalgsmødet onsdag var der enighed om, at Whistleblowerordningen skal fortsætte som hidtil og det var der bred enighed om, siger borgmester Erik Lauritzen umiddelbart efter mødet. Whistleblowerordningen for medarbejdere og leverandører er lovpligtig, men Byrådet har tidligere besluttet, at borgere også skal have adgang til at bruge ordningen. Fra borgerne kom der 26 henvendelser, […]

Læs mere...