Bogcafeens ildsjæl laver også tv-udsendelser

29. april 2015 Kultur

Allan Breckling, der blandt andet er manden bag Bogcafé i Sønderborg, har travlt med at lave små tv-udsendelser i samarbejde med Produktionshøjskolen i Sønderborg. Og onsdag blev der optaget til serien “Rundt om Sønderjyden” i gårdhaven på Café Figo.

dk/wp-content/uploads/2015/04/IMG_5698-300×200.jpg” alt=”Allan Breckling og John O’Driscoll gør klar til optagelse.” width=”300″ height=”200″ /> Allan Breckling og John O’Driscoll gør klar til optagelse.

“Jeg har opdaget, at John O’Driscoll kom hertil fra Irland i ’60erne og det kunne være sjovt at lytte til en såkaldt gæstearbejder”, siger Allan Breckling til SønderborgNyt. Irlændere kom til Sønderjylland for at arbejde på Danfoss og ved siden af sit arbejdebrugte han meget tid på musik.

Lidt morsomt er det, at underviser på produktionshøjskolens Medieværksted – og dermed manden bag kameraet – er Brian O’Driscoll, søn af John og de to kunne fortælle til kameraet, hvordan det er at være en del af Frøken Jensen i Skelde, at lave en velgørenhedskoncert i Alsion, Hearthland og så stille op alle mulige steder som DownTown Dynt og underholde med irsk musik.

Rifbjerg mindes

Lasse Thiesen læser Klaus Rifbjerg.

Lasse Thiesen læser Klaus Rifbjerg.

Som bogorm har Allan Breckling været gennem alt, som Klaus Rifbjerg har skrevet og med skuespilleruddannelsen i bagagen kunne han sagtens havde stillet sig op og læst højt fra Klaus Rifbjergs digte.

Sabrina Hoffmeister har tidligere  deltaget i Allan Brecklings tv-udsendelser.

Sabrina Hoffmeister har tidligere deltaget i Allan Brecklings tv-udsendelser.

“Men jeg ser gerne, at især unge mennesker læser gode bøger, så jeg har lokket produktionshøjskoleelev Lasse Thiesen og Café Figos tjener, Sabrina Hoffmeister til at læse hver et digt”, siger Allan Breckling.

Fredag klokken 21 kan tv-seere, der stiller ind på Syd-kanalen se Allan Brecklings udsendelse med Leif Maibom, der fortæller, hvordan det er at leve af humor.

“I samarbejde med SLTV sendes nogle af vores udsendelser på deres kanal som en slags pilotprojekt”, siger Allan Breckling.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk