Boblbergs fællesskaber værner mod ensomhed

16. februar 2021 Uncategorized

2.635 borgere fra Sønderborg Kommune har oprettet en profil på Boblberg. Her kan man søge efter andre med sammenfaldende interesser eller efter specifikke aktiviteter og foreninger – både inden for og uden for kommunegrænsen. Målet er at bekæmpe ensomhed og skabe nye fællesskaber.

”Der kan være mange grunde til, at man har brug at møde nye mennesker. Man kan være tilflytter, savne et bestemt fællesskab eller have brug for at finde nogen i samme situation som én selv. Og jeg tror, vi alle ved, at det godt kan være svært. Boblberg har gjort det nemmere at skabe nye forbindelser og fællesskaber – og det har der aldrig været mere brug for end lige nu”, siger sundhedsudvalgsformand Helge Larsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skab en boble

Borgere, der har meldt sig til det gratis netværk, kan oprette en såkaldt boble – et opslag – hvor de søger andre mennesker til socialt samvær, sport – eller hvad man nu kunne tænke sig. Og når man har en profil, kan man også søge i både lokale opslag og i opslag fra andre kommuner, hvis man vil finde aktiviteter at deltage i. Foreninger har også mulighed for at oprette profiler på sitet, hvor de kan annoncere deres formål, deres aktiviteter og kontaktinformation.

Artiklen fortsætter under annoncen

Top 10 over mest søgte bobler

Venskab

Ensomhed

Gåtur/vandreture

Psykisk sårbarhed – angst, stress, depression

Træning

Tilflytter

Strikke/hækle/kreativ

Online-fællesskab

Frivillig

Reservebedste

”Det overrasker mig ikke, at venskab og ensomhed topper over de meste søgte bobler netop nu, hvor mange oplever at være isoleret på grund af Corona. I Sundhedsudvalgets nye politik på det frivillige, sociale og sundhedsfremmende område har vi valgt et skærpet fokus på netop ensomhed. Alle bør have en ven at tale med, og sådan én kan man blandt andet finde på Boblberg”, siger Didde Lauritzen, næstformand for Sundhedsudvalget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Du glemmer kulden når du hører varme brasilianske rytmer

8. februar 2023 Kultur

Der er koldt derude, men frygt ikke for Sønderborg Jazzclub inviterer til jazz med varme brasilianske rytmer spillet af Alexander Kraglund Quarteto. Alexander Kraglund anses for at være en af de bedste violinister indenfor brasiliansk musiktradition, og han har i de seneste år også udmærket sig både som mundharpespiller og sanger. Med en ufornægtelig autencitet […]

Læs mere...